İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Darfur’da cami temeli attı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Sudan’ın Darfur şehrinde 150 Müslümana hizmet edecek olan bir cami temeli daha attı.
Sudan 22.11.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir yanındaki onlarca ülkede kalıcı eserler inşa etmeye devam ediyor. Müslümanlar, yaşadıkları birçok ülkede ibadetlerini rahat ve uygun ortamlarda yapamıyor. Açılan cami veya mescitler birer ibadethane olmalarının yanı sıra eğitim merkezi olarak da kullanılabiliyor; bölge Müslümanları için sorunlarını çözebilecekleri bir ortam haline geliyor.

Kalıcı Eserler Projesi kapsamında İHH, Sudan’ın Darfur şehrinde Hacı Hasibe Ticani Camii’nin temellerini attı.

İHH’nın Darfur’un Nurusselam bölgesinde yapımına başladığı cami toplamda 100 metrekareden oluşuyor. Bölgede çalılardan yapılan barakaları mescid olarak kullanan 150 kadar Müslümana hizmet etmesi düşünülen projenin 10 ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

cizimler-2.jpg

Projenin gerekçesi

Yüzde 70’i Müslüman olan Sudan’da Müslüman halkın ibadetlerini cemaatle eda edebilecekleri camilere ihtiyaç duyulmakta. Ancak hâlihazırda mescitler ihtiyacı karşılamada yetersiz kalmakta. Sudan’ın Darfur Nurusselam bölgesi de aynı şekilde bir camiye ihtiyaç duymakta. Dolayısıyla bölge halkı özellikle Cuma namazı gibi birlikte eda edilmesi gereken ibadetlerini gerçekleştirmek için uzun mesafeler kat ederek civardaki diğer camilere gitmek durumunda kalmakta. Aynı zamanda gençlerin mescid ilim halkaları sayesinde yetiştirilmesine de imkân sağlanılacak.

CAMİ VE KÜLLİYELER İÇİN BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024