İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH deprem bölgelerinde 2 bin 750 adet vantilatör dağıttı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan depremlerden etkilenen 7 ildeki 2 bin 750 aileye vantilatör dağıttı.
13.09.2023

Havaların halen sıcak seyrettiği deprem bölgelerindeki illerde çok sayıda aile kendileri için kurulan geçici konaklama merkezlerinde yaşamlarını sürdürüyor.

Özellikle gün içerisindeki yoğun sıcaklara karşı serinleme ihtiyacı, konteyner ve çadırlarda daha fazla hissediliyor. Bu ihtiyacın pratik yollarla giderilebilmesi için deprem bölgesinde genellikle vantilatör kullanımı tercih ediliyor.

7 ilde dağıtımlar yapıldı

Bu amaçla İHH İnsani Yardım Vakfı, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremden etkilenen illerdeki geçici konaklama merkezlerinde yaşayan depremzedelere 2 bin 750 adet vantilatör dağıttı.

ihh-deprem-bolgelerinde-2-bin-750-adet-vantila.jpg

Dağıtımın yapıldığı iller arasında; Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Gaziantep bulunuyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, yaraların sarılması için deprem bölgesindeki yardım faaliyetlerine devam ediyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan İran’a insani yardım: 7 tır uğurlandı
İHH’dan İran’a insani yardım: 7 tır uğurlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı, İran’da yaşanan İsrail ve ABD saldırılarının ardından insani krizle karşı karşıya kalan sivil halk için geniş kapsamlı bir yardım seferberliği başlattı. Daha önce 4 tırı İran’a gönderen vakıf, ilaç, gıda kolisi ve temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 7 tırı daha ülkeye uğurladı.
14.05.2026
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Lübnan’da 2 Mart 2026’dan bu yana artan İsrail saldırıları neticesinde derinleşen insani krize karşı Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Sadakataşı Derneği organizesinde, İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Vakfı ve Yeryüzü Çocukları Derneği tarafından hazırlanan ve içerisinde acil ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 38 konteynerlik yardım gemisi, savaş mağduru sivillere umut olmak üzere Beyrut Limanı’na ulaştı.
20.04.2026
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026