İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Doğu Afrika’da girilemeyen bölgelerde yardım dağıtıyor
Afrika’da son 60 yılın en kurak döneminin yaşanıyor olması ve beraberinde gelen kıtlık Türkiye’yi harekete geçirdi. Devletin yanı sıra sivil toplum kurumları ve vatandaşlar, yaraları sarabilmek için s
Afrika, Cibuti, Etiyopya, Kenya, Somali 12.08.2011

Başta Somali olmak üzere Afrika’yı saran açlık krizi tüm dünyanın dikkatini bölgeye çekti. Ramazan vesilesi ile İslam dünyasından bölgeye büyük çapta yardımlar ulaşmaya başladı. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bölgeye gönderdiği acil yardım ekibi bugüne kadar hiçbir yardımın ulaşmadığı bölgelere dahi ulaştıklarını bildirdi.

İHH girilemeyen bölgelere yardım götürüyor

Mogadişu’ya farklı yardım kuruluşlarının da gelmeye başladığını bildiren ekiplerimiz, Somali’de eş-Şebab kontrolündeki güney bölgelere sadece İHH’nın girebildiğini kaydetti. Ekiplerimiz bu hafta güneydeki Bakoon, Şebella, Orta Şebella, Baydova ve Hiran gibi hiçbir yârdımın ulaşmadığı bölgelere girmeyi planladıklarını söylediler.

“Güneyden kuzeye merkeze doğru göçlerin yaşanmaması için güney bölgelerine ulaşmaya çalışıyoruz.” diyen acil yardım yetkilisi, “Zaman zaman Mogadişu içerisinde kısa süren çatışmalar, kısa aralıklarla gerginlikler yaşanıyor. Ancak bütün bunlar yardımları etkilemiyor, güvenlik koridoru sayesinde yardımları muhtaç insanlara dağıtıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ekiplerimiz, yardım kuruluşlarının yoğun çabalarıyla Türkiye’den bölgeye ulaştırılan yardımların kamplarda yaşanan dramı az da olsa hafiflettiğini kaydetti. Gönderilen yardımların kesinlikle yeterli olmadığını kaydeden ekiplerimiz, beslenme yetersizliği nedeniyle baş gösteren hastalıklarla mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

Güney bölgesinde yapılan yardımların ilki, Aşağı ve Orta Şebella’da 600 aileye (4200 kişiye) ulaştırıldı. Yardımlarımız her bir aileye, 25 kilo pirinç, 25 kilo un, 3kilo hurma, 3 litre sıvı yağ, 10 kilo şeker şeklinde dağıtıldı. Bölgeye giden yardımlar partner kuruluşumuz vasıtasıyla dağtılmaktadır.

Kamplarda yetersiz beslenme ve vitamin eksikliği nedeniyle artan hastalıkların salgına dönüşmesinden korkuluyor. İHH’nın kamplarda mobil klinikler kurarak, hastalara ani müdahalede bulunulmasına yardımcı olduğunu dile getiren Uyar, insanların hayatını idame ettirebilmeleri için kampların sağlık konusunda güvenli hale gelmesi gerektiğini de vurguladı.

Online Bağış için Tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız.

AFRIKA yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024