İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Dünya’nın Çatısı Nepal’de
İHH İnsani Yardım Vakfı Ramazan çalışmaları kapsamında dünyanın çatısı olarak bilenin Nepal’de kumanya dağıtımı ve iftar organizasyonları gerçekleştirdi.
Nepal 14.07.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı Ramazan çalışmaları kapsamında dünyanın çatısı olarak bilenin Nepal’de kumanya dağıtımı ve iftar organizasyonları gerçekleştirdi.

Dünya’nın çatısı olarak tabir edilen Himalayaların gölgesindeki Nepal’de bulunan yoksul Müslümanların Ramazan ayında sıkıntılarını gidermeye çalışan İHH, bölgede bulunan yetimlere, yetim ailelerine, kadın barınma evlerine ve yoksul Müslümanlara kumanya dağıtımı yaptı ve iftar organizasyonları gerçekleştirdi.

Ramazan çalışmalarını Nepal’de iki farklı ekiple yürüten İHH, Nepal’de meydana gelen büyük depremde de bölgeye acil yardım ekibiyle ulaşmış, arama-kurtarma ve acil yardım çalışmalarında bulunmuştu.

20 bin kişinin yararlandığı kumanya dağıtımı

İHH Ramazan çalışmaları kapsamında Nepal’de farklı bölgelerde 3919 adet kumanya dağıtımı yaptı. İlgili kumanyalardan yaklaşık 20 bin kişi yararlanma fırsatı buldu. Bunun yanı sıra toplamda 3400 kişilik iftar verildi. İHH’nın yaptığı yardımların parasal değeri ise 70 bin Euro.

Ramazan dolayısıyla Nepal’e giden ekipler çalışmalarını Hindistan sınırında Britnagar şehri yakınlarındaki Sunsari–Bograha’da bulunan İHH’nın açmış olduğu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Camii ve Okulu, Ali Ramazan Meryem Üstünsoy Yetimhanesi, Birgunj bölgesinde Güngören İHH’nın açtırmış olduğu Güngören İslam Kültür Merkezi’nde çalışmalarını yürüttü. Yine bölgede bulunan Said Nursi Camii’nde de ilgili çalışmalar yürütüldü.

Aile başı 25 kilo pirinç, 2 kilo şeker, 2 kilo mercimek, 2 kilo nohut, 2 lt sıvı yağ ve 1 kilo tuzun bulunduğu 3919 adet kumanya paketlerinden toplamda 20 bin kişi istifade etti.

Bölgede bulunan İHH ekipleri bölgedeki Müslümanlara iftar programları da düzenledi. Bradnegar’da bulunan İslam Kültür Merkezi’nde, Birgunj’daki Güngören İslam Merkezi’nde, Katmandu’da kurulan kadın barınma evinde ve farklı bölgelerde yeni Müslüman olmuş kişilere de iftar programları düzenlendi.

Nepal’deki yetimler unutulmadı

İHH’nın Nepal’de inşa ettirdiği 72 çocuk kapasiteli Ali Ramazan & Meryem Üstünsoy Yetimhanesi’nde kalan çocuklara içinde elbise, ayakkabı ve sandaletin bulunduğu bayram hediyeleri verildi. Ayrıca yetimhanede bulunan çocuklarla beraber iftar yapıldı.

27 milyon nüfusa sahip olan Nepal’de Müslümanlar nüfusun yüzde 4.4’luk kısmını oluşturuyorlar. Hindu nüfusun baskın olduğu ülkede Müslümanlara karşı zaman zaman şiddet olayları gerçekleştiriliyor. Müslüman lider Ferzan Ahmet’in 2011 yılında cami çıkışında şehit edildiği ülkede 3 hafta önce de yine Müslüman liderlerden Sadrul Mia Hak suikasta uğrayarak hayatını kaybetti.

Nepal’in yeni Müslümanlarına yardım

İHH Nepal’de partner kurum olarak çalıştığı İslami Sang Nepal’in bölgede yürüttüğü çalışmalara destek olarak Nepal’de Müslüman olup ailelerinden ayrı yaşamak zorunda kalan yeni Müslümanları da ziyaret ederek onlara destek verdi. Human Development Academy(HUDA) tarafından yürütülen çalışmalarla yeni Müslüman olan Nepallilere destek veriliyor. Yeni Müslüman olanlar çeşitli sığınma evlerinde barınmaları sağlanıyor ve eğitim faaliyetleri konusunda çalışmalar yürütüyor.

Yeni Müslüman olmuş kişilerle sohbet etme imkanı bulduk ve onların hidayete erme hikayelerini dinledik. Ailelerinden, anne babalarından ayrılmak zorunda kalan ve yeni bir yaşam sürdüren bu kişiler her şeye rağmen Müslüman oldukları için mutlu ve huzurlu olduklarını eski inançlarında bu mutluluğu yakalamadıklarını belirtiyorlar.

İHH ekipleri yeni Müslüman olmuş bu kişilere çeşitli yardımda bulunarak onlarla birlikte iftarlarını açtı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024