İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH ekipleri Ağrı’da yaraları sarıyor
Ağrı’da etkili olan yoğun yağış, sele sebep oldu. Yüzlerce ev ve işyeri sular altında kaldı. Sel afetinin ardından bölgeye ulaşan İHH ekipleri, 66 aileye acil ihtiyaç malzemelerini dağıttı.
Türkiye 13.05.2010

Doğu Anadolu’da etkili olan şiddetli yağışlar, Ağrı’da sele yol açtı. Taşlıçay Deresi ile Murat Nehri’nin taşması sonucu yüzlerce ev ve iş yeri su altında kaldı, bir köprü çöktü. Oluşan sel sonucunda 1 çocuk hayatını yitirdi. 

Sel afetinden sonra resmi kurumlar ve yardım kuruluşları afetzede ailelerinin yardımına koştu. İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri de, selden hemen sonra bölgeye intikal etti. Ekipler, ilk etapta selin en çok hasar verdiği bölgelerden biri olan 100. Yıl mahallesine giderek afetzede aileleri ziyaret etti. 66 aileye battaniye, gıda, tekstil ve mutfak malzemesi dağıtıldı. Bölgede incelemelerde bulunan ekipler, mağdur ailelerin ihtiyaçlarını belirleyerek çalışmalarına devam ediyor. 

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de iç savaşın yıkıcı etkileri nedeniyle uzuvlarını kaybeden savaş mağduru engellilere yönelik insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vakıf, yürütülen son projeyle Suriye’nin Şam, Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde zor şartlarda yaşayan toplam 228 engelli bireye elektrikli tekerlekli sandalye ulaştırdı.
27.05.2026
İHH’dan İran’a insani yardım: 7 tır uğurlandı
İHH’dan İran’a insani yardım: 7 tır uğurlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı, İran’da yaşanan İsrail ve ABD saldırılarının ardından insani krizle karşı karşıya kalan sivil halk için geniş kapsamlı bir yardım seferberliği başlattı. Daha önce 4 tırı İran’a gönderen vakıf, ilaç, gıda kolisi ve temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 7 tırı daha ülkeye uğurladı.
14.05.2026
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Lübnan’da 2 Mart 2026’dan bu yana artan İsrail saldırıları neticesinde derinleşen insani krize karşı Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Sadakataşı Derneği organizesinde, İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Vakfı ve Yeryüzü Çocukları Derneği tarafından hazırlanan ve içerisinde acil ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 38 konteynerlik yardım gemisi, savaş mağduru sivillere umut olmak üzere Beyrut Limanı’na ulaştı.
20.04.2026