İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ekipleri Arakan mülteci kamplarında
Ekiplerimiz yüz binlerce insanın yaşam mücadelesi verdiği kamplarda yardım dağıtıyor.
Arakan, Bangladeş, GüneyAsya, Myanmar 24.07.2012

Fanatik Budistlerin son iki ay içerinde 1000’den fazla insanı katlettiği Arakan’da, zulümden kaçan Müslümanlar; Bangladeş’te bulunan kamplara sığınmaya çalışıyor.

İHH ekipleri daha önceki yıllarda gelenlerin çoğunlukta olduğu ve yüz binlerce insanın yaşam mücadelesi verdiği kamplara girdi. İHH ekipleri kamplarda acil yardım ve gıda yardımı çalışmaları gerçekleştiriyor.

Yıllardır sistematik şekilde ülkelerinden uzaklaştırılmaya çalışılan Arakanlı Müslümanlar, fanatik Budistlerin vahşetine maruz kalıyor. Son iki ay içerisinde 1000’den fazla Müslüman’ın hayatını kaybettiği olaylarda binlerce Müslüman da evlerini terk etmek zorunda kalarak mülteci kamplarına yerleşti.

Haftalardır bölgede bulunan İHH ekipleri uzun uğraşlar sonucunda mülteci kamplara girmeyi başardı. Daha önceki yıllarda aynı kamplarda yardım çalışmaları gerçekleştiren İHH ekipleri bu sefer kamplara girerken zorluk yaşadılar.

İHH İnsani Yardım Vakfı uzun yıllardır aralıksız yardımlarını sürdürdüğü Arakanlı mültecileri son olaylardan sonra da yalnız bırakmadı. Myanmar’daki topraklarından kaçmak zorunda kalan Arakanlı Müslümanların Ramazan ayını rahat geçirebilmeleri için gıda ve acil yardım çalışmalarını sürdüren İHH bölgede daha önce yaptığı yetimhane, mescit ve okulların sayısını da arttırmayı planlıyor.

İHH Acil Yardım Ekipleri bölgede yoğun bir şekilde çalışırken İHH Arakan Bölge Koordinatörü Sait Demir, “Son gelişmelere göre bir kriz masası oluşturduk. Buradaki Müslüman topluluğun sesinin dünyaya duyurulması dâhil her türlü resmi ve insani girişimlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Uzun yıllardan beri devam eden fanatik Budist zulümden kaçan Arakanlı Müslümanlar Bangladeş’e sığınmaktan başta çare bulamıyorlar. Şu an Bangladeş’te resmi olarak kayıtlı 35 bin Arakanlı mülteci bulunurken resmi olmayan rakamlarda bu sayının 500 bine yaklaştığı belirtiliyor. Ancak hem Bangladeş’in ekonomik olarak bu yükü kaldıramayacak olması hem de Myanmar devleti arasındaki siyasi ilişkiler Bangladeş devletinin mültecileri kabul etmemesine sebep oluyor. Arakan’dan kaçanlar geri dönemedikleri gibi Bangladeş’e giremeyince ya geceleri gizlice sınırı geçiyorlar ya da nehirlerdeki teknelerde yaşam mücadelesi veriyorlar.

Myanmar – Bangladeş sınırında bulunan mülteci kamplarında zor şartlar altında yaşayan Müslümanlara yardım etmek isteyen hayırseverler ve bağışçılar; www.ihh.org.tr ‘deki Online Bağış bölümünden yada 0212 631 21 21 numaralı telefonlardan vakfımıza ulaşarak bağış yapabilirler.

Ayrıca bağış yapmak isteyenler tüm GSM operatörlerinden ARAKAN yazıp 3072'ye göndererek 5 TL yardımda bulunabilirler.

Bölge hakkında her türlü soruya cevap bulabileceğiniz İHH Arakan Raporu için tıklayınız. 

Arakan hakkında detaylı bilgi için: arakan.ihh.org.tr

Arakan Acil Yardım Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü Gör
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt merkezli KSR kurumu (Kuwait Society for Relief) ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan yardım gemisi, 1.742 ton insani yardım malzemesiyle Mersin Limanı’ndan hareket etti. Yardım malzemeleri, önce Ürdün’e daha sonra ise karayoluyla Gazze’ye ulaştırılacak.
06.08.2024
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, İHH İstanbul Yetim Birimi ve İstanbul Genç İHH tarafından Psikoloji, PDR ve Sosyal Hizmet bölümü öğrencilerine yönelik Psikososyal Akademi Programı düzenlendi.
11.07.2024
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan iç savaş, bir yılı aşkın süredir devam ediyor. 11 milyondan fazla kişinin ülke içinde ve dışında farklı noktalara göç etmek zorunda kaldığı ülkede, 14 milyonu çocuk olmak üzere 25 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor.
06.07.2024