İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ekipleri Bosna’da
İHH ekipleri sel afetinin yaşandığı Bosna’da acil yardım çalışmalarında bulundu. Selde evlerini kaybeden ailelere acil yardım malzemeleri dağıtıldı. Ekiplerimiz bölgede acil yardım çalışmalarını sürdü
Bosna-Hersek, Türkiye 06.12.2010

Bosna-Hersek'te bir haftadır devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle Saraybosna, Gorajde ve Mostar'da nehirlerin taşması sonucu bazı evler ve tarım arazileri sular altında kaldı.

Başkent Saraybosna'da Jeljeznitsa nehrinin taşması sonucu Osyek yerleşim biriminde yüzlerce ev sular altında kaldı, Sokoloviç-Kolonya yolu ulaşıma kapandı. Bölgede oturan aileler, Sivil Savunma ekiplerince botlarla tahliye edildi.

Ülkenin doğusundan geçen ve Sırbistan'la doğal sınırı oluşturan Drina Nehri'nin taşması sonucunda da Gorajde kentinde evler ve tarım arazileri sular altında kaldı. Gorajdeliler, son 30 yılın en büyük su taşkınını yaşadıklarını ifade etti. 250 aile evlerini terk etmek zorunda kaldı. Sivil Savunma yetkilileri, evleri sular altında kalan aileleri tahliye ederken, nehir kenarında oturan halkı güvenli bölgelere gitmeleri konusunda uyarıyor.

Drina nehrinin taşması sonucu Biyelyina kenti yakınlarındaki Yanye, Amayliye, Popovi ve Mecaşi kasabalarında da evler ve tarım arazileri sular altında kaldı.

Ekiplerimiz sel bölgesinde

Bosna’daki afetin büyümesi üzerine İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, bölgeye giderek acil yardım çalışmalarını başlattı.

İlk olarak afetzede ailelerin ihtiyaç duyduğu malzemeler, kriz masasındaki yetkililerle görüşülerek tespit edildi. Acil yardım malzemelerinden oluşan 30 koli hazırlandı. Bu koliler hızlı bir şekilde afetzede ailelere dağıtıldı. Selde evlerini kaybeden bazı ailelere maddi yardım yapıldı. Foça şehrinde selden mağdur olan 20 aileye gıda ve temizlik maddeleri yardımı yapıldı.

Gorajde’nin Hubijari, Mravnjaç, Zupçiçi ve Pobarnik bölgelerinde ise; afetzede ailelere 10 adet soba ve yakacak odun, 70 adet kumanya paketi, her aile için 20 kg un, 100 paket temizlik malzemesi, 100 adet battaniye, 150 adet yağmurluk, 5 aileye 200 Euro maddi yardım dağıtıldı.

Yerel Propetorol derneğine yardım çalışmalarında kullanılmak üzere 950 Euro maddi yardım yapıldı. Ayrıca 5 adet balıkçı boy uçun çizme alınıp polis teşkilatına teslim edildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024