İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ekipleri Dadaab’daki çalışmalarına devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, kuraklıkla mücadelede Somali halkının yanında olmaya devam ediyor. Bölgede kalıcı projeler gerçekleştirerek, insanların hayata tutunmasına yardımcı olan İHH ekipleri, binlerce
Afrika, Cibuti, Etiyopya, Kenya, Somali 23.08.2011

Somali’de devam eden kuraklık nedeniyle aç ve susuz kalan Somali halkı, sınırlarda bulunan kamplara gelmeye devam ediyor. Yüzlerce kilometre yol yürüdükten sonra Kenya’da bulunan Dadaab kampına gelen Somalililer, yardım kuruluşlarının yapacağı acil yardımlarla ayakta kalıyor.  Dadaab kampında günlük yardım dağıtımı gerçekleştiren İHH ekibinden Recep Güzel, kamplara iç bölgelerden halen insanların gelmekte olduğunu, yardımların devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Somali halkının açlıktan kaçarak sığındığı Dadaab kampına gelenlerin sayısının gittikçe arttığını kaydeden İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel, “Sınır bölgelerine göçler sürüyor. İnanlar açlıktan kaçarak buralara kadar geliyorlar. Yapılan açıklamalarda bizim bulunduğumuz Dadaab kampında 500 bin kişi olduğu söylense de burada en az 700 bin insanın bulunduğu söyleniyor. Çünkü her gün binlerce yeni insan kamplara geliyor.” dedi.

Güzel sözlerini şöyle sürdürdü “Burada insanların gerçekten ciddi yardıma ihtiyaçları var. Evet sıkıntının merkezi Somali olabilir ama burada da çok büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Ordan kaçan insanlar buraya sığınıyor. Biz günde 15 bin kişiye ulaşarak 20 ila 25 gün yetecek kumanya dağıtımında bulunuyoruz. Ayrıca Uluslar arası Doktorlar Birliği ile ortak çalışmalar yürütüyoruz. Mesela klinik kurulması için alt yapıyı sağlıyoruz.”

Kampta bulunan Somali halkının istek ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Güzel, “Somalili çocukların eğitimine devam edebilmeleri için ortam sağlıyoruz. Duksi projemiz var örneğin. Somalili çocuklar bu projeyle birlikte Kur’an-ı Kerim öğrenimlerini kamplarda da sürdürebilecekler. Bu güne kadar 20 tane kurs açtık.” diyerek, açlık ve susuz olsa da Somalilerin eğitime devam etmek istediklerini ifade etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı bölgede kalıcı projeler gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürürken, Ramazan ayı içerisinde günlük 3 bin kişiye 10 ayrı bölgede iftar veriyor.  Aynı zamanda İHH’ya bağışlanan 1060 küçük baş hayvanın kesimlerine başlandı.

İHH EKİPLERİ BM MALZEMELERİNİ DAĞITMAK İÇİN GÖNÜLLÜ OLDU

Ayrıca Dadaab mülteci kampındaki en etkili kuruluşlardan biri olan İHH’nın bölgedeki ekipleri, BM yetkilileri ile bir araya geldi. İHH ekipleri, BM depolarında bulunan yardım malzemelerinin kamplarda dağıtımını yapmak için gönüllü olduklarını bildirdi.

Son olarak, bölgedeki insani yardım faaliyetlerinin devam etmesi gerektiğini kaydeden Güzel, “Kampta yaklaşık olarak günlük 15 bin insana ulaşıyoruz. Buraya gelen STK’lara yardım ediyoruz. Kendi projelerimizi de sunuyor ve dağıtımlarına yardımcı oluyoruz. Dünyadaki yardım kuruluşlarının da buraya gelip sistematik yardımda bulunması gerekiyor.  Diğer örgütlerin yokluğunu fark ediyoruz çünkü burada acil yardım yapılması gereken insanların tamamına ulaşmakta zorluk çekiyoruz. İnsanlar, verdiğimiz yiyecekleri kaldıramayacak kadar mecalsiz durumdalar, burada yardım çalışmaları bitmiş değil. Yardımların devam etmesi gerekiyor.” uyarısında bulundu.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024