İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ekipleri deprem bölgesinde
Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremin ardından harekete geçen İHH Arama Kurtarma ekipleri, sabah saatlerinde bölgeye ulaşarak çalışmalara başladı. 4 TIR acil yardım ve 2 TIR mobil aşevi de bölgeye intikal etti.
25.01.2020

Elazığ ve Malatya’da 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından tüm Türkiye’nin kalbi depremzedeler için attı. Haberi alır almaz İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma ekipleri harekete geçti. İHH Genel merkezinde kurulan Afet Yönetim Masası’nda son durum değerlendirildi. İlk etapta 244 kişi bölgeye gönderildi. Daha sonra ise yeni takviyelerle birlikte bu sayı 314’e yükseltildi. Arama kurtarma personel ve gönüllülerinden oluşan İHH ekibi; İstanbul, Bursa ve 31 ilden yola çıktı.

kopek-1.jpeg

Depremzedeler bir bir arandı

Depremin ardından Elazığ ve Malatya’dan İHH sistemine kayıtlı bulunan 2 bin 958 bağışçı, gönüllü ve depremzede, İHH Çağrı Merkezi’nce aranarak herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığı tespit edildi.

Acil yardım TIR’ları bölgeye ulaştı

4 TIR acil yardım, 2 TIR da mobil aşevi Hatay ve Kilis’ten harekete geçti. Acil yardım TIR’larının içinde battaniye, çadır, ekmek, su, gıda kolisi, bebek bezi, bebek maması, konserve, soba ve kahvaltılık bulunuyor. Gün içerisinde mobil aşevleri, sıcak yemek dağıtımlarına başlayacak.

bacd9a1a-908a-4c38-bb45-0160d66548fa.jpeg

Çadır kurulumlarına başlandı

Sabah saatlerinde ekiplerimiz, Elazığ ve Malatya’ya ulaşarak hem arama kurtarma hem de acil yardım malzemesi dağıtımlarına başladı. Evleri yıkılan ya da evleri hasar gören depremzedeler için çadır kurulumlarına başlandı.

Hassas burunlu köpek bölgede

Arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için hassas koku duyusuna sahip arama kurtarma köpeği, enkaz altında kalan depremzedeleri aramak için bölgeye intikal ettirildi.

d3023c4d-10cf-494c-bea8-d67999dd26a0.jpeg

Acil ihtiyaçlar var

Bölgede acil olarak çadır, battaniye, soba, kalın kışlık giysi, hijyen kiti, su, kahvaltılık ve yakacak ihtiyacı bulunuyor. İHH ekipleri, kriz sona erene kadar bölge halkına yardımlarını sürdürecek. İHH ekiplerinin ihtiyaç malzemelerine yönelik çevre illerden çalışmaları ise sürüyor.

ihh-ekipleri-elaziga-ve-malatyaya-dogru-yola-c.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Afet Yönetimi Başkanlığı’na bağlı arama kurtarma ekipleri, 2023 yılında 231 arama kurtarma operasyonuna katıldı.
16.01.2024
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı Köpekli Arama Kurtarma Birimine bağlı Bozo, Angel ve Patron isimli 3 arama kurtarma köpeği yaşanan afetin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki çalışmalara önemli katkılar sundu. Köpeklerin enkaz alanlarındaki yer tespitleri sonrası arama kurtarma görevlileri tarafından 50 kişi sağ olarak enkazdan çıkarıldı.
24.02.2023
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Ekipleri, depremin hemen ardından harekete geçti. İlk saatlerden itibaren yoğun çalışmalarda bulunan ekipler, şu ana kadar 265 kişiyi enkazdan kurtardı. 1447 kişiden oluşan 65 ekibin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
09.02.2023