İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ekipleri deprem bölgesinde
Pakistan’da meydana gelen 7,2 büyüklüğünde depremin ardından harekete geçen İHH ekipleri, depremin merkez üssü olan Belucistan’da yardım çalışmaları başlattı. İlk etapta 100 aileye gıda paketleri dağ
Pakistan, Türkiye 21.01.2011

Pakistan bu kez depremle sarsıldı

Pakistan henüz Ağustos ayında meydana gelen ve milyonlarca kişiyi etkileyen sel afetinin yaralarını saramadan bu kez 7,2 şiddetindeki deprem ile sarsıldı. Depremin merkez üssü olan Belucistan’ın Dalbain kenti ile çevresinin çöl bölgesi olması ve depremin yerin kilometrelerce derinliklerinde meydana gelmesi sebebiyle  herhangi bir can kaybı yaşanmazken evlerde maddi hasar oluştu.

Yaşanan depremin ardından İHH ekipleri bölgeye giderek yardım çalışmalarını başlattı. Bölgeye giden acil yardım ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucunda çok az sayıda evin yıkıldığını ve yaklaşık 200 evin de kısmen hasar gördüğünü tespit ettiler. Yapılan incelemeler doğrultusunda ilk etapta depremin meydana geldiği bölgede yaşayan ve depremden etkilenen 100 aileye 27 kg ağırlığında gıda paketi dağıtımı yapıldı. Gıda paketleri içerisinde şeker, pirinç, çay, yağ, un, makarna gibi temel gıda malzemeleri bulunuyor. Ayrıca  İHH’nın Pakistan Haripur kentinde bulunan deposundan kışlık elbise, ayakkabı, battaniye ve gıda malzemeleri yüklenen 2 kamyon deprem bölgesine gönderildi.

[video-113]

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Lübnan’da acil yardım çalışması
İHH’dan Lübnan’da acil yardım çalışması
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan'da yardım çalışmalarında bulunuyor. Vakıf tarafından, Beyrut’ta ve Lübnan’ın güneyinde gıda, sıcak yemek, hijyen ve barınma alanlarında yüzlerce ihtiyaç sahibine destek ulaştırıldı.
28.09.2024
Sudan’a İyilik Gemisi yola çıktı
Sudan’a İyilik Gemisi yola çıktı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Sudan’a doğru yola çıktı.
20.09.2024
İHH ve BM’den Suriye’deki ailelere kapsamlı nakdi ve ayni destek projesi
İHH ve BM’den Suriye’deki ailelere kapsamlı nakdi ve ayni destek projesi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin Suriye Sınır Ötesi İnsani Yardım Fonu (SCHF) iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, Suriye'nin Afrin ilçesindeki Racu bölgesinde yaşayan bin 150 aileye 9 ay boyunca toplamda 371 bin 475 dolar nakdi yardım ve 3 bin 450 adet gıda kolisi dağıtıldı.
17.09.2024