İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ekipleri deprem bölgesinde çalışmalara devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri Van Merkez ve Erciş’te yürüttükleri yardım çalışmalarına devam ediyor. Yaşanan depremin ardından bölgeye intikal eden ekipler gece boyunca arama kurtarma ve yardım çal
Türkiye 24.10.2011

Bölgede içme suyu sıkıntısı yaşanıyor

Tüm Türkiye dün Van’da meydana gelen deprem ile sarsıldı. Merkez üssü Tabanlı olan ve 7,2 şiddetindeki deprem Van Merkez ve Erciş’te pek çok binanın yıkılmasına sebep oldu. Özellikle Erciş’te depremin yıkımı daha fazla oldu. Henüz ölü ve yaralı sayısı resmi olarak açıklanamazken ölü sayısının 1000’i bulabileceği belirtiliyor.

Yaşanan depremin ardından İHH ekipleri hızlı bir şekilde bölgeye doğru hareket ederek arama kurtarma ve yardım çalışmalarına katıldılar. Erciş’te ki kurtarma çalışmalarına katılan İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel bölgede büyük bir karmaşanın olduğunu belirtti. Hala Erciş’te ulaşılamayan pek çok enkaz olduğunu dile getiren Recep Güzel, enkazların yurt içi ve yurtdışından gelen arama kurtarma ekiplerine çalışma için paylaştırıldığını aktardı.

İHH BİR ÇOK İLDEN 200 KİŞİLİK EKİPLE BÖLGEDE

Depremin en yoğun hissedildiği Erciş’te şu an tam bir karmaşa yaşandığını aktaran Recep Güzel yaşananları şu şekilde anlattı: ‘’ Şu an Erciş’te 150 civarında ölü var. Ancak daha pek çok enkaza ulaşılamadı. İHH olarak yaklaşık 140 kişilik bir ekiple bölgede acil yardım çalışmalarına destek oluyoruz. Alanya, Antalya, Erzurum, İzmir, Kayseri, Konya, K.Maraş, Bingöl, Adıyaman, İstanbul, Sakarya, Muş, Ağrı, Bitlis gelen bu 140 kişinin dışından 38 tane özel eğitimli ve lisanslı arkadaşlarımız da arama kurtarma çalışmalarına katılıyor. Ancak burada tam bir karmaşa var. Ekiplere çalışma yapacağı enkazlar gösteriliyor ama bölge halkı yardım etmek istedikçe durumu daha sıkıntılı hala sokuyorlar. Resmi makamların bir an önce burayı düzene sokması lazım.’’

İNSANLAR BİR PARÇA EKMEĞİ BÖLÜŞÜYOR

İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel bölgede içme suyu sıkıntısı yaşanmaya başladığını da ifade ederken sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’ Erciş’te şu an ki en büyük sorunlardan bir tanesi içme suyu. Erciş şehir şebekesi çalışmıyor ve insanlar temiz su temini noktasında sıkıntı yaşamaya başladılar. Burada insanlar büyük bir dayanışma içerisindeler bir parça ekmeği bile paylaştıklarını gördük. Yakın illerden buraya acil olarak içme suyu ve ekmek sevki yapılmalı."

GEZİCİ AŞEVİ BU AKŞAM VAN’DA OLACAK

Recep Güzel ayrıca günde 10 bin kişiye sıcak yemek dağıtım imkanı sağlayacak gezici aşevi ve içerisinde kışlık kıyafetlerin bulunduğu 2 yardım tırının da bu akşam saatlerinde Van’a ulaşarak halka yemek dağıtımına başlanacağını ifade etti. İHH sağlık ekiplerinin de dün akşam saatlerinde bölgeye ulaşarak çalışmalara başlandığını sözlerine ekleyen Güzel bugün de daha geniş bir sağlık ekibinin Van’a ulaşacağını söyledi.

VAN yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024