İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ekipleri Ecdebiye’de
İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri yoğun çatışmaların ardından muhaliflerin kontrolüne giren Ecdebiye şehrinde gıda dağıtımı yaptı. Bingazi'den alınan gıda maddeleri Ecdebiye'de 150 muhtaç aileye dağıtı
Afrika 28.03.2011

Bingazi'ye yaklaşık 150 km uzaklıkta olan Ecdebiye şehri yoğun çatışmaların ardından tamamiyle muhaliflerin kontrolüne geçti. Koalisyon güçlerinin bombardımanıyla birlikte muhalifler ülkenin Batısına doğru ilerleyişe geçtiler. Ecdebiye'nin ardından Brega'yı da alan muhalifler stratejik bir öneme sahip Sirt kentine 160 km uzaklıktaki Nufeniye şehrine dayandılar. Nufeniye şehrinin de muhaliflerin eline geçmesi halinde iki taraf için de stratejik öneme sahip Sirt şehrinde şiddetli bir çatışmanın yaşanması bekleniyor. Sirt, Kaddafi'nin kabilesinin bulunduğu kent olarak biliniyor.

Ecdebiye'nin muhaliflerin eline geçmesiyle birlikte diğer bölgelerden Ecdebiye halkına yardımlar gelmeye başladı.

İnsanlar haftalardır abluka altında bulunan Ecdebiye'ye yardım götürmek için adeta seferber oldular.

İHH İnsani Yardım Vakfı da Ecdebiye'deki çatışmaların bitmesinin ardından bölgeye giderek yardım çalışması gerçekleştirdi. İHH ekibi Bingazi'den temin ettikleri gıda maddelerini bir kamyonetle bölgeye ulaştırtırdı. İHH ekibi ayrıca Libyalı bir hayırsever tarafından bağışlanan bir kamyonet gıda maddesini de bölgeye ulaştırarak dağıtımını gerçekleştirdi. Yaklaşık 150 ailenin faydalanacağı gıda maddeleri içinde pirinç, makarna, yağ, süt, meyve suyu, helva ve şeker bulunuyor.

Bingazi'den götürülen bütün yardımlara rağmen Ecdebiye halkının her türlü yardım malzemesine ihtiyacı var. Kent hayalet şehre dönmüş durumda. Savaşla beraber evlerini bırakmak zorunda kalan aileler evlerine yeni yeni dönüş yapıyorlar. Bütün binalarda kurşun izlerini, yollarda bombalanmış tankları ve araçları görmek mümkün.

Online bağış yapmak için tıklayınız.

Banka hesap numaralarımız için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024