İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ekipleri Japonya'ya gitti
Vakfımız insanlık tarihinin beşinci büyük depremin yaşandığı Japonya’ya 5 kişilik acil yardım ekibi gönderdi. Ekibimiz deprem bölgelerine giderek acil yardım ve arama kurtarma çalışmalarına katılacak.
OrtaAsya 11.03.2011

Ekipler Japonya’nın Osaka kentine uçmadan önce Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanvekili Yaşar Kutluay, ekibin Japonya’ya vardıktan sonra deprem bölgesine giderek arama kurtarma ve acil yardım çalışmalarına katılacağını belirtti.

Ekibin acil yardım konusunda tecrübeli olduğunu ifade eden Yaşar Kutluay, “Haiti depreminde, Pakistan’daki sel afetinde ve son olarak Libya ve Tunus’a giden ekibimizi Japonya’ya gönderiyoruz. Ekibimiz Japonyalı yetkililer ile görüşerek yardım çalışmalarını organize edecek. Ekiplerimiz arama kurtarma çalışmasında kullanılacak yeraltını dinleme cihazları, arama kurtarma ekipmanları da yanlarına alacaklar” dedi.

Kutluay, Endonezya, Malezya ve Pakistan’daki ekiplerini de Japonya’ya göndereceklerini kaydetti.

Japonya’nın ülke ve millet olarak Marmara depreminde Türkiye halkının yardımına koştuğunu ve deprem konusunda hala Türkiye’ye teknik destek verdiğini ifade eden Kutluay, “Şimdi yardım sırası bizde. Japonya halkına olan vefa borcumuzu ödeme zamanıdır” diye konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı ekibi 23.55 uçağıyla Japonya’nın Osaka kentine uçtu. Ekibin yaklaşık 13 saatlik bir uçuştan sonra Japonya’ya ulaşması bekleniyor.

Bilanço her geçen saat ağırlaşıyor

Japonya'da 8,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem ve ardından oluşan tsunamide yaklaşık 400 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin de kayıp olduğu bildirildi. Fukuşima nükleer santralinde yükselen basıncı azaltmak için radyoaktif buhar salınacağı açıklandı. Saatte 500 km ile ilerleyen tsunami dalgaları, depremden yaklaşık yedi buçuk saat sonra Hawaii kıyılarına ulaştı. En büyük hasarsa kuzeydoğudaki Miyagi bölgesi ve özellikle Sendai kentinde yaşandı. Sendai,  10 metre büyüklüğe varan dalgaların altında kalırken, dalgalar çekilince plajda yaklaşık 300 kişinin cesedine ulaşıldı. Kentte şimdiye dek 60-70 bin kişi tahliye edildi. Afette ayrıca 110 kişinin daha öldüğünü belirten yetkililer, 544 kişinin de yaralandığını söyledi.

Miyagi bölgesinde deprem ve tsunaminin ardından şimdi de geniş çaplı yangınlar yaşanıyor. Özellikle hava karardıktan sonra yangınların büyüklüğü gözler önüne serildi.

8.9 şiddetindeki depremin meydana getirdiği tsunami dalgaları altında binlerce insanın kalmasından endişe ediliyor. 

Depremin hemen ardından Pasifik Okyanusu'na kıyısı olan ülkelerin hemen hepsinde tsunami alarmı verildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024