İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç

Haftanın Projesi

İHH ekipleri Lübnan’da incelemelerde bulundu
İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri yaklaşık 2 milyon Suriyelinin yaşadığı Lübnan’da yapmayı planladığı yardım çalışmaları için bölgede incelemelerde bulundu.
Lübnan, Suriye 12.03.2014

Olayların başladığı günden itibaren Suriyelilere hem kendi ülkelerinde hem de çevre ülkelerde yardım faaliyetlerinde bulunan İHH, yardım çalışmaları için bir takım araştırmalar yapmak üzere Lübnan’a gitti.
Lübnan’a yaklaşık 2 milyon Suriyeli sığındı.

İHH ekiplerinin bölgedeki STK’lardan aldığı bilgiye göre 2011 Nisan ayında Humus’ta başlayan saldırılar sonrası Suriyelinin sığındığı ilk ülke olan Lübnan’da, mültecilerin sayısı resmi rakamlara göre bir milyon görülüyor. Ancak yerel kuruluşların verdiği bilgiye göre kayıt altına alınamayanlarla birlikte ülkede gerçekte 1.7 ile 2 milyon mültecinin olabileceği tahmin ediliyor.

Kendi ülkeleri dâhil bir çok ülke ve bölgede sığınmacı konumunda olan Suriyelilerin durumu Lübnan’da da oldukça kötü. Bölge genelinde kendi imkânları ile oluşturdukları irili ufaklı 400 kampta yaşayan masum Suriye halkına yerli yardım kuruluşları tarafından yapılan yardımlar yetersiz kalıyor. Bölgede incelemelerde bulunan İHH ekibinin tespitlerine göre çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere yüz binlerce insana yardım ulaştırılamıyor.

Şam ve Humus’a yapılan saldırılar kaçışları arttırdı

İlk olara Humus’a yapılan saldırılardan sonra insanların Lübnan’a kaçışı, 2012 yılında Şam bölgesinde gerçekleştirilen katliamların ardından akın akın olmaya başlamış. İlk zamanlarda binlerde olan sığınmacı sayısı Şam, Humus ve çevre bölgelerde sivillere yönelik saldırıların artması sonrasında ise milyonlara ulaşmış durumda.

Suriyelilerin, Lübnan hükümetinin resmi olarak izin verdiği Şam sınırındaki Arsel’deki kampta ihtiyaç listesinin oldukça uzun olduğu görünüyor.

İHH ekiplerinin yaptığı araştırmalara göre; bölgede gıda, temizlik, battaniye, barınma gibi temel yaşam malzemelerinin yanı sıra ilaç ve medikal malzemelerine acil olarak ihtiyaç duyuluyor.
 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Fas’a yönelik acil yardım çalışması
İHH’dan Fas’a yönelik acil yardım çalışması
İHH İnsani Yardım Vakfı, Fas’ta yaşanan 7 büyüklüğündeki depremin ardından yardım çalışmaları için harekete geçti. Vakıf tarafından ülkeye gönderilen insani yardım ekibi tarafından acil yardım çalışmalarının ilk etabında 160 aileye gıda paketi, battaniye ve elbise dağıtımında bulunuldu.
11.09.2023
Sakaryalı çocuklara "Okula Merhaba" şenliği
Sakaryalı çocuklara "Okula Merhaba" şenliği
Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği tarafından, yetimler için yeni eğitim öğretim yılı öncesi şenlik düzenlendi. Şenlikte düzenlenen etkinlik ve oyunlar sayesinde çocuklar, eğlenceli anlar yaşadı.
07.09.2023
Sudan’a gönderilen 15 konteynerlik yardım malzemesi ülkeye ulaştı
Sudan’a gönderilen 15 konteynerlik yardım malzemesi ülkeye ulaştı
İHH, 15 Nisan'dan bu yana iç karışıklığın devam ettiği Sudan’a 15 konteynerlik yardım malzemesi gönderdi. Olayların başladığı tarihten bu yana ülkeye gönderilen en geniş kapsamlı yardım olma özelliği taşıyan çalışma ile, 200 bine yakın Sudanlı’ya destek ulaştırılması hedefleniyor.
16.08.2023