İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ekipleri Lübnan’da incelemelerde bulundu
İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri yaklaşık 2 milyon Suriyelinin yaşadığı Lübnan’da yapmayı planladığı yardım çalışmaları için bölgede incelemelerde bulundu.
Lübnan, Suriye 12.03.2014

Olayların başladığı günden itibaren Suriyelilere hem kendi ülkelerinde hem de çevre ülkelerde yardım faaliyetlerinde bulunan İHH, yardım çalışmaları için bir takım araştırmalar yapmak üzere Lübnan’a gitti.
Lübnan’a yaklaşık 2 milyon Suriyeli sığındı.

İHH ekiplerinin bölgedeki STK’lardan aldığı bilgiye göre 2011 Nisan ayında Humus’ta başlayan saldırılar sonrası Suriyelinin sığındığı ilk ülke olan Lübnan’da, mültecilerin sayısı resmi rakamlara göre bir milyon görülüyor. Ancak yerel kuruluşların verdiği bilgiye göre kayıt altına alınamayanlarla birlikte ülkede gerçekte 1.7 ile 2 milyon mültecinin olabileceği tahmin ediliyor.

Kendi ülkeleri dâhil bir çok ülke ve bölgede sığınmacı konumunda olan Suriyelilerin durumu Lübnan’da da oldukça kötü. Bölge genelinde kendi imkânları ile oluşturdukları irili ufaklı 400 kampta yaşayan masum Suriye halkına yerli yardım kuruluşları tarafından yapılan yardımlar yetersiz kalıyor. Bölgede incelemelerde bulunan İHH ekibinin tespitlerine göre çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere yüz binlerce insana yardım ulaştırılamıyor.

Şam ve Humus’a yapılan saldırılar kaçışları arttırdı

İlk olara Humus’a yapılan saldırılardan sonra insanların Lübnan’a kaçışı, 2012 yılında Şam bölgesinde gerçekleştirilen katliamların ardından akın akın olmaya başlamış. İlk zamanlarda binlerde olan sığınmacı sayısı Şam, Humus ve çevre bölgelerde sivillere yönelik saldırıların artması sonrasında ise milyonlara ulaşmış durumda.

Suriyelilerin, Lübnan hükümetinin resmi olarak izin verdiği Şam sınırındaki Arsel’deki kampta ihtiyaç listesinin oldukça uzun olduğu görünüyor.

İHH ekiplerinin yaptığı araştırmalara göre; bölgede gıda, temizlik, battaniye, barınma gibi temel yaşam malzemelerinin yanı sıra ilaç ve medikal malzemelerine acil olarak ihtiyaç duyuluyor.
 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024