İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ekipleri Makedonya’daydı
Makedonya’da Ramazan çalışması çerçevesinde şehit ailelerine kumanya paketleri, yetimlere ise bayramlık elbise hediye edildi.
Balkanlar, Makedonya 15.09.2009

Yugoslavya’nın dağılmasından sonra Balkanlar’da varlık gösteren topluluklar, kendi kimlikleri ve özgürlükleri için mücadeleye giriştiler. Güçlünün güçsüzü ezmesi ve kendinden olmayanı ötekileştirmesi sonucu bölgede yaşayan Müslümanlar zulüm, baskı ve eziyetlerle ülkelerinden çıkarıldı, kalanlar ise kendilerine gösterilen küçük toprak parçalarında hayata tutunmaya çalıştı.

Sahip oldukları mal ve mülkleri sorgulamalarına fırsat verilmeksizin ellerinden alındı. Makedonya, Türkiye, Bulgaristan, Arnavutluk ve Bosna Hersek’ten sonra Avrupa’da en fazla Müslüman nüfusa sahip bir ülke. İHH, Balkanlarda varlıklarını sürdürmeye çalışan Makedon Müslümanları (Arnavut, Türk, Boşnak…) ile birlikte Ramazana merhaba dedi.

Yedi kişiden oluşan ekibimiz, Makedonya’da “Sponsor Aile Sistemi” ile aylık sabit ödemelerle destek olduğumuz yetimlerin durumunu yerinde gözlemledi ve onların eğitim imkanlarından yararlanabilmeleri için destek sağladı. Ramazan’da yetimlere bayramlık elbise ve yetim ailelerine kumanya paketi yardımı yapan İHH, gönüllülerin yardımlarını kendi elleriyle yapabilmelerine de olanak sağladı.

2001’de Müslüman köylerine yapılan baskınlar ve bombalamalar sonucu Kumanova’da bir çok kişi şehit olmuştu.  İHH İnsani Yardım Vakfı Ramazan ayında Kumanova’daki şehit aileleri ve yetimlerini ziyaret ederek yetimlere bayramlık elbise dağıttı, şehit ailelerine de kumanya  yardımında bulundu. Üç yıldır düzenli olarak Makedonya’daki yetimlerin bakımını üstlenen İHH, yetimlerin kendi ayakları üzerinde duracakları zamana kadar onların ellerini bırakmayacak.

Ramazan faaliyetleri çerçevesinde Makedonya’da 19 dernek ve vakıf ziyaret edilerek eğitim ve kültürel alanda da bölge insanının ihtiyacını karşılayacak projelere destek verildi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH, Batı Afrika ülkesi Mali’de inşa ettiği 2 caminin açılışını yaptı. Vakıf ayrıca, 1 su kuyusunu da hizmete açtı.
22.05.2025
İHH yetimler için 160 bin fidan dikti
İHH yetimler için 160 bin fidan dikti
İHH, başlattığı "Her Yetime Bir Fidan" projesiyle, destekte bulunduğu her yetim için bir fidan dikiyor. Projenin ilk etabında 22 ilde 160 bin fidan dikildi.
16.05.2025
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan ve içerisinde 1605 ton ağırlığında 110 konteynerlik yardım malzemesi bulunan "2. İyilik Gemisi" Port Sudan Limanı'na ulaştı.
04.05.2025