İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bilge Köyü'nün yetimlerini bağrımıza bastık
Vahşi bir katliam yaşayan Bilge Köyü'nün yetimlerine sahip çıktık.
Türkiye 05.04.2012

Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Anadolu’yu karış karış dolaşan İHH ekipleri Mardin’in Bilge Köyü yetimlerini unutmadı. 2009 yılında gerçekleşen vahşi bir katliam sonucu yakınlarını kaybeden çocuklara olayın hemen ardından ulaşarak sahip çıkan İHH İnsani Yardım Vakfı’nın partner kuruluşu Kayseri İnsani Yardım Derneği yetkilileri Mardin Bilge Köyü’nü ziyaret ederek yetimlerle kucaklaştı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Anadolu’da gerçekleşen projelerden biri de kardeş şehir uygulamasıyla iller arasında dayanışmayı güçlendirmek ve karşılıklı ziyaretler aracılığıyla yapılan yetim çalışmalarını gözlemleme ve istişare imkanı oluşturmaktı. Projeye katılan iller belirledikleri kardeş illere ziyaretler gerçekleştirerek yetim çalışmalarını yerinde gözlemledi ve yetimlerle bir araya geldi.

Kayseri İnsani Yardım Derneği yetkilileri, kardeş il olarak belirlediği Mardin’de Bilge Köyü yetimlerini ziyaret ederek köyde bulunan toplam 88 yetim çocuğa kıyafet ve ayakkabı aldı.

Ardından Mardin Valiliği Sosyal Yardımlaşma Başkanlığı’nın yine yetimler için düzenlediği gezi ile Mardin’in tarihi yerlerini gezen yetimler, İHH yetkilileri, gönüllüler ve destekçi aileleriyle birlikte yemek yediler.

Adana’dan Hatay’a iyilik köprüsü

Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Adana ilinin kendi yetimlerinden sonraki ikinci durağı ise Hatay’dı. Adana’dan Hatay’a giden Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) ekibini Nehir Derneği yöneticileri, gönüllü üyeleri ve Hataylı yetim çocuklar karşıladı.

Ziyaret kapsamında Hataylı kardeşlerine Adana’nın selamını getiren ve yanlarındaki hediyeleri takdim eden gönüllüler, yetimlerle gün boyu oyunlar oynadılar, doyasıya eğlendiler. Hataylı çocukların Adanalı misafirlerine hazırlayıp sundukları şiirler ve şarkılarla şenlenen ziyaret karşılıklı ikramlarla devam etti. Ziyaret sonunda Adanalı gönüllüler Hataylı 5 yetimi Sponsor Aile Sistemi kapsamında destekleme sözü verdiler.

Konya ümmetin yetimleriyle buluştu

Konya İnsani Yardım Derneği (AYDER) Yetim Dayanışma Günleri münasebetiyle İHH ekipleriyle birlikte yurtdışında Bosna Hersek ve Gazze, yurtiçinde ise Tatvan ve Van’ı ziyaret etti. Konya AYDER Yönetim Kurulu üyeleri, Karaman İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve basın mensuplarının da yer aldığı ekipler ilk olarak Tatvan’da sivil toplum kuruluşları yetkilileri ve İHH gönüllüleriyle birlikte 250 yetim ve aileleriyle bir araya geldi.

Van gölü üzerinde feribotta gerçekleşen ve yetimlerin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program yetkililerin misafirleri selamlayan konuşmalarının ardından yerel sanatçıların ezgileriyle devam etti. Hayatlarında ilk defa feribota binen çocukların mutluluğu ise görülmeye değerdi. Programın sonunda Konyalı yardımseverler yanlarında getirdikleri ayakkabı, giysi, oyuncak, saat ve benzeri hediyeleri yetim çocuklara takdim etti.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 42 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "İyilik Soğuk Geçirmez" yardım kampanyası kapsamında Gazze, Suriye ve Sudan’a 5 tırlık yardım gönderildi.
16.02.2026
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardım çalışmaları ile Balkanlar’daki 6 ülkede ihtiyaç sahiplerine destek oldu. Çalışmalar çerçevesinde, 444 metreküp yakacak odun, 25 ton yakacak pelet, battaniye ve soba dağıtıldı.
10.02.2026