İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Etiyopya’da okul açtı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Etiyopya’nın Desi bölgesinde 720 öğrenci kapasiteli bir okul açtı. Fizik ve Kimya laboratuarının da olduğu Fecir okulunda öğrenciler fen ve sosyal ilimlerin yanında dini eğiti
Afrika, Etiyopya 02.02.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı, Etiyopya’nın başkenti Adis Ababa’ya 8 saat uzaklıkta bulunan Desi bölgesinde yeni bir okulun açılışını gerçekleştirdi. 2008 yılında inşaatına başlanan Fecir Ortaöğretim Okulu 2009 – 2010 öğretim yılında eğitime başladı. 720 öğrenci kapasiteli okulun açılışına İHH yetkilileri ile Desi belediye başkanı, kanaat önderleri ve yerel halk katıldı. Fizik ve Kimya laboratuarının da olduğu Fecir okulunda öğrenciler fen ve sosyal ilimlerin yanında dini eğitim de görecekler. 

Desi bölgesinde okul yetersizliği sebebiyle büyük bir sıkıntı yaşıyordu. Mevcut okullarda yaşanan öğrenci yığılması eğitimin kalitesini düşürüyordu. Bir derslikte yaklaşık 100 öğrenci ders görüyordu. İHH tarafından açılan yeni okul, bölgenin okul sorununu giderdi. Okul, Türkiye’deki hayırsever ailelerin bağışlarıyla inşa edildi. Okulun açılışında katkıda bulunan hayırseverlere dualar edildi. 

700 aileye gıda yardımı

Bu arada İHH, Etiyopya’nın en yoksul bölgelerinden olan Somali bölgesinde 700 aileye bir ay yetecek kadar gıda dağıtımı gerçekleştirdi. Temel ihtiyaçlar arasında yer alan mısır ve yağ dağıtımında bulunulan projeden yaklaşık 4 bin kişi faydalandı.  

Kadınlara dikiş nakış kursu

İHH, Etiyopya’da kadınların sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla Başkent Addis Ababa’da dikiş, nakış kursu açtı. Özel bir eğitmen kontrolünde başlayan çalışma sayesinde bölge kadınlarının sosyal hayata katkısı arttırılırken, ailelerine de maddi imkân sağlaması amaçlıyor. Elbise dikimi ve kumaş üzerine nakış işlemesinin öğretildiği kursta 20 öğrenci eğitim alıyor. 

[video-24]
İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024