İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Soğuktan vefat eden Deniz’in ailesine İHH sahip çıktı
Van’da yaşanan depremin ardından babasının kendi imkanlarıyla kurduğu naylon çadırda zatüre olan ve sonrasında hayatını kaybeden 6 yaşındaki Deniz Olgun’un ailesine İHH İnsani Yardım Vakfı sahip çıktı
Türkiye 14.11.2011

Van’da depremin ardından evlerini kaybeden bölge halkı şimdi de soğuklar ile mücadele etmek zorunda kalıyor. Van ve Erciş’te hava sıcaklığı -10 dereceye kadar düşerken çadırlarda kalan aileler büyük sıkıntı çekiyor. Ama asıl sorun çadır bulamadıkları için kendi imkanlarıyla oluşturdukları naylon çadırlar içerisinde kalan aileler tarafından hissediliyor.

Soğuklar naylon çadırlarda kalan ailelerden can almaya başladı. Erciş’e bağlı Çelebibağ beldesinde altı yaşındaki Deniz Olgun da kaldığı naylon çadırda soğuğa daha fazla dayanamayarak geçtiğimiz gün zatüreden dolayı hayatını kaybetti. Hastalığının ardından üç hastane dolaştırılan Olgun son nefesini Batman’da verdi. Baba Enver Olgun ise hala naylon çadır altında 11 kişi ile birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

Hayatını kaybeden altı yaşındaki Deniz Olgun’un çadır altında 18 gün yaşadığı ve soğuktan korunamadığı ortaya çıktı. Baba Enver Olgun çadır bulamadığı için metre ile naylon alarak kendi çadırını kendisinin yaptığını belirtirken 12 kişinin bu çadırda yaşamaya mecbur kaldığını söyledi. Evladı Deniz Olgun'un özürlü olduğunu da dile getiren Enver Olgun yaşadığı acıyı şu şekilde anlatı : ‘‘Depremden beri naylonun altındayız. Kaç defa dilekçe verdim kaç defa gittim bana çadır vermediler. Bende gittim metre ile naylon aldım ve 12 nüfusuma bir çadır yaptım. Soğuk naylon dinlemiyor. Çocuk zaten özürlüydü. Soğuk aldı önce Erciş’te Sahra Hastanesi’ne götürdüm, dediler ki bu çocuğun yoğun bakımda yatması gerekiyor, bizi Bitlis’e, Bitlis’ten de Batman’a gönderdiler ve çocuk orada hayatını dün kaybetti. Çocuğumu aldım Erciş’te defnettim. Ben şimdi geri kalan nüfusumla tir tir titriyorum. Allah bize yardım etsin.”

Olgun ailesinin durumunun ortaya çıkmasının ardından İHH İnsani Yardım Vakfı aileye sahip çıktı. İHH ekipleri Olgun ailesinin kaldığı yere giderek aileye çadır verdi. Çadırın kurulmasının ardından ailenin gıda ve giyim gibi ihtiyaçları da karşılandı. Yapılan yardımların ardından Olgun ailesi İHH ekiplerine teşekkür etti.

[video-206]

Öte yandan, Van’ın Erciş ilçesi ile Bitlis’in Adilcevaz ilçeleri arasında kalan Akçıra, Yarımada, Kavuştuk, Arin, Yukarı Süphan, Aşağı Süphan, Heybetli, Örentaş, Kara Şeyh, Akyazı, Pargut, Karşıyaka, Gümüşdöven, Harmantepe, Kömürlü, Yolağzı, Erikbağı ve Aydınlar beldesi’nde yaklaşık 7 bin 500 insan depremden etkilendi. Yapılan tespitler doğrultusunda 1150 çadıra acil ihtiyaç bulunuyor.

VAN yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

Van-Erciş Depremi Faaliyet Raporu için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024