İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Eyüp Sultan Temsilciliği de açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Eyüp Sultan temsilciliği düzenlenen törenle hizmete açıldı.
09.01.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Eyüp Sultan temsilciliği düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Eyüp Sultan Meydanı’nda hizmete giren temsilcilik binasının açılışına Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Sultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Eyüp İHH Temsilciliği Sorumlusu Halil Şengül ile çok sayıda gönüllü ve yardımsever katıldı.


 

Bülent Yıldırım: 130’uncu temsilciliğimizi açıyoruz

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Yıldırım; çok mutlu olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

“Vakfın ilk günlerini hatırlıyorum, elimizde sadece bir ajandamız vardı. Ama Allah nasip etti bugün 140’tan fazla ülkede okullarımız var hastanelerimiz, su kuyularımız var. Şu anda Türkiye’de 130’uncu derneğimizi açıyoruz. Bunların bir kısmı temsilcilik şeklinde. Allah’a şükürler olsun. Dünyada 500’den fazla dernek oluştu. Beraber çalıştığımız ise çok daha fazla derneğimiz var. Aliya İzzet Begoviç’in dediği gibi Bosna’daki zaferin kazanılmasında sivil toplum kuruluşlarının etkisi çok büyük.“

İHH olarak dünyada 50 bin yetime baktıklarını aktaran Yıldırım, dünyada resmi olarak 210 milyon yetim bulunduğunu, bu sayının 400 milyon civarında olduğunu tahmin ettiklerini belirterek “Bakın Eyüp’te bir temsilciliğimiz kuruldu. Artık siz de Eyüp ilçesindeki bütün yetimlere ulaşmak zorundasınız. Bu sorumluluğu sizin de sırtınıza yükledik” dedi.


Remzi Aydın: Bu bir medeniyet yolculuğudur

Eyüp Sultan Belediye Başkanı Remzi Aydın da, dünyanın neresin de olursa olsun hangi zaman diliminde olursa olsun bir mazlumun bir mağdurun durumuna el atmak bizim medeniyetimizin inancımızın bir gerekliliği olduğunu ifade ederek “Bu anlamda gerek resmi kuruluşlar, gerek sivil toplum kuruluşları çok güzel çalışmalar yapılıyor. Bu bir medeniyet yolculuğudur” diye konuştu. Aydın, ilk temsilciliğin ilçeye açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hayırlara vesile olmasını diledi.

Eyüp Sultan İHH Temsilciliği, edilen dua ve kurdele kesiminin ardından hizmete açıldı.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024