İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Filipinlerde yetimhane açtı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Filipinlerin sancılı bölgesi Moro’da bir yetimhane açtı. 9 yatak odası, 2 kütüphane, 1 derslik ve 1 bilgisayar odası bulunan yetimhanede ilk etapta 50 yetim barınacak.
GüneyAsya, Moro 16.02.2010

Filipinler Hükümeti ile Moro Müslümanları arasında süren çatışmalar yıllardan beri devam ediyor. Hak ve özgürlükleri kısıtlanan Moro Müslümanları, 1970’lerde başlayan bağımsızlık mücadelelerini halen sürdürüyorlar. Bağımsızlık mücadelesinde yüz binlerce kişi hayatını kaybederken birçok kişi de göç etmek zorunda kaldı.  

Filipinlerin Moro bölgesinde halen devam eden bu çatışmalar dünyanın her yerinde olduğu gibi yine en çok çocukları etkiledi. Yaşanan çatışmalardan sonra binlerce çocuk yetim kaldı.  

İHH İnsani Yardım Vakfı yapımına 2009 yılı Haziran ayı içerisinde başlanan yetimhanen inşaatını bitirerek açılışını gerçekleştirdi. Moro’nun Mindanao adasında açılan ve Hacı Şerefoğlu ismi verilen yetimhane ile korunmasız durumda bulunan yetimlere sahip çıkıldı. 

Hacı Şerefoğlu yetimhanesi 288 metrekarelik bir alan üzerine inşa edildi. İki kat şeklinde inşa edilen yetimhanede 9 yatak odası, bir güvenlik odası, iki ufak kütüphane, bir derslik ve bir bilgisayar odası bulunuyor. 

Yetimhanede toplam 50 yetim barınabilecek. 

Moro’da özellikle Mindanao adasındaki Müslümanlar yıllardır Hıristiyan yönetime karşı özgürlük mücadelesi veriyorlar. Bu adalarda Müslüman nüfusu Hıristiyan nüfusundan daha çoktu. Ancak yönetiminin Hıristiyanları bölgeye yerleştirmesiyle bu durum değişti. Moro’daki Müslümanlar, İslami Kurtuluş Cephesi adı altında bağımsızlık mücadelesi veriyorlar. 

[video-29]


İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’ye 2 bin 460 hisse kurbanlık
Suriye’ye 2 bin 460 hisse kurbanlık
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin çeşitli bölgelerinde 2 bin 460 hisse kurbanlık kesimi yaparak, etlerini savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.
16.06.2024
Tarladan çadır kentlere ilk mahsul heyecanı
Tarladan çadır kentlere ilk mahsul heyecanı
Şam Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde yerli tohum üzerinde yapılan çalışmalar sonrası seralarda yetiştirilen tarım ürünleri ilk mahsulünü verdi.
11.06.2024
İdlib’teki kamplara dayanıklı ekmek yardımı
İdlib’teki kamplara dayanıklı ekmek yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki kamplarda yaşayan ailelere, Bingöl İHH tarafından gönderilen 185 bin paket dayanıklı ekmek dağıtıldı.
31.05.2024