İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan Suriye belgeseli
Suriye'de yaşanan olayların içyüzü "Bekleyiş" adlı belgeselle mültecilerin gözünden anlatıldı.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 03.01.2013

İHH İnsani Yardım Vakfı Prodüksiyon Birimi’nin yaptığı "Bekleyiş" adlı belgesel, orijinal Arapça çekildi ve Türkçe altyazılı ile hazırlandı.

Evinden ve kentinden kaçmak zorunda kalan bir mülteci adam Esed’i ve rejimini işaret ederek “Ondan istediğimiz biraz özgürlük ve rahat nefes alabilmemiz için küçük bir imkan… Kırk yıldır göğsümüze binmiş, nefes almamıza izin verilmeyen bir hapishanede yaşıyor gibiydik” diyor.

Ve sonrası içinse “İstediğimiz özgürlük ve ekmeğin karşılığı bombalar mı olmalıydı?” diye soruyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yapımını üstlendiği ve yönetmenliğini Emre Karapınar’ın yaptığı ”Bekleyiş” adlı belgesel, Mart 2011’de Suriye’de başlayan olaylardan sonra ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecileri anlatıyor.

[video-88] 

Komşu oldukları, hatta birçoğunun akrabalarının bulunduğu sınırdaki Türk köylerine kaçan Suriyeli mültecilerin hikâyelerini ve yaşadıkları dramı “onların gözünden” anlatan ve Suriye’de yaşananların gerçek sebeplerinin ortaya konulduğu belgesel 30 dakika sürüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022