İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH geçen hafta 520 bin Suriyeliye yardım ulaştırdı
Her geçen gün yaşam koşullarının daha da zorlaştığı Suriye’ye yardımlar devam ediyor.
Suriye 04.10.2013

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın geçtiğimiz hafta gönderdiği yardım malzemeleri yaklaşık 520 bin Suriyeliye ulaştı.

Savaştan zarar gören halka ulaştırılmak üzere 756 bin 512 adet ekmek, 60 ton dondurulmuş et, 2 bin 300 adet gıda kolisi, 6 bin adet battaniye, 76 adet koltuk değneği, 37 adet tekerlekli sandalye, 8 adet hasta yatağı, muayene masaları ve sünger yatakların dağıtımı yapıldı.

Yardım malzemeleri İHH ekiplerinin sahada yaptığı araştırmalar sonucunda belirlenen ihtiyaçları doğrultusunda hazırlandı.

Türkiye’nin ve dünyanın birçok bölgesinden gönderilen yardım malzemelerinin dağıtımı İHH’nın Suriye çalışmalarını yürüttüğü Reyhanlı ve Kilis’te bulunan koordinasyon merkezlerinde toplandı.

Bu merkezlerde gerekli kontroller yapıldıktan sonra sınırdaki tampon bölgede Suriye tırlarına aktarılarak Halep, Humus, Rakka, Haseki, Tel-Abyad, Lazkiye gibi kentlerin yanı sıra kamplarda yaşayan mazlum Suriyelilere dağıtıldı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Ramazan ayının ilk 20 gününde Suriye’de 70 bin kişiye iftar yemeği ikram ettik.
23.03.2025
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Türkiye’nin pek çok şehrinde insani yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, 1000 aileye hane başına 2 bin TL’lik ısınma desteği verilirken, ihtiyaç sahibi 2 bin 567 çocuğa da bot ve mont dağıtımı yapıldı.
21.03.2025
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil aşevimizi Suriye’nin Humus şehrindeki Halid bin Velid Camii avlusunda konuşlandırarak her gün 1.500 kişiye iftar yemeği ikram ediyoruz. Suriye genelinde yürüttüğümüz dağıtımlarla birlikte günlük ortalama 5 bin kişiye iftar ulaştırıyoruz.
17.03.2025