İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH gezici aşevi Siirt ve Diyarbakır’daydı
İHH’nın gezici aşevi tırı Siirt ve Diyarbakırlı vatandaşlarımız ile buluştu. Siirt’teki iftar yemeği Mavi Marmara saldırısında şehit edilen ve Siirtli olan İbrahim Bilgen anısına verilirken, iftara bö
Türkiye 23.08.2010

Mübarek Ramazan ayının başlaması ile birlikte il il dolaşmaya başlayan İHH İnsani Yardım Vakfı’nın gezici aşevi tırı, ramazan ayının manevi duygusunu ve bereketini yaymaya devam ediyor. Aşevinin uğradığı son iller Siirt ve Diyarbakır oldu.

Siirt’te verilen iftar yemeği, Mavi Marmara gemisine gerçekleştirilen saldırılar sonucunda şehit edilen İHH gönüllüsü İbrahim Bilgen’in anısına gerçekleştirildi. Aslen Siirtli olan İbrahim Bilgen anısına verilen iftar yemeğine bin kişi katıldı. Siirtliler diğer illerden farklı olarak yer sofrasında oturarak sıcak bir ortam oluşturdular. Siirt’te verilen iftar yemeğine bölge milletvekilleri de katıldı. Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Yılmaz Helvacıoğlu iftar yemeğinde hazır bulundular. İftar yemeğinin ardından yapılan duayı ise Siirt müftüsü Faruk Arvas yaptı.

İHH ekipleri iftar yemeğinden önce 350 ihtiyaç sahibi aileye kumanya dağıtımı gerçekleştirirken, 70 yetim çocuğa da bayramlık elbise hediye etti.

Gezici aşevi tırının Siirt’ten sonraki durağı ise Diyarbakır oldu. Diyarbakır Dağ Kapısı meydanında verilen iftar yemeğine 2 bin 500 kişi katıldı. Diyarbakır’da verilen iftar yemeğine bölgede faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları büyük destek verdiler. Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Alaattin Parlak da iftar yemeğine katılarak vatandaşlarla birlikte iftarını yaptı. Ayrıca Diyarbakır’da da 800 aileye ramazan kumanya paketi dağıtıldı. ‘Kutsal emanetlerimiz’ olan 400 yetimimize de bayramlık elbise hediye edildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024