İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH görevlileri Sphere eğitmen eğitimi aldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 19 vakıf görevlisiyle; insani yardım standartlarının yükseltilmesini amaçlayan uluslararası bir program olan Sphere'in eğitmen eğitimini tamamladı.
18.11.2022

19 İHH görevlisi, insani yardımda öncelikli olan bazı alanlarda evrensel asgari standartlar dizisini geliştirmek amacıyla başlatılan Sphere'in eğitmen eğitimini aldı. 5 gün süren eğitimler, Akredite Sphere Eğitmeni Zeynep Sanduvaç tarafından verildi.

Farklı alanlarda eğitimler alındı

Sphere eğitimlerinde; kriz bölgelerinde yapılması gereken acil müdahaleler, insani yardımın kalitesini artırmak ve yardım faaliyetlerinde bulunan kuruluşların kendi organlarına, bağışçılarına, afet ve çatışmalardan etkilenen insanlara karşı hesap verebilirliğinin nasıl arttırılması gerektiği örnekleriyle anlatıldı.

_g7a5741.jpg

Daha önce de 19 vakıf görevlisi temel Sphere eğitimi almıştı.

Sphere Eğitiminde, doğal ve/veya insan kaynaklı afetlerden etkilenenlerin yaşam standartlarının artırılması için temel asgari gereksinimler Su ve Sanitasyon, Beslenme ve Gıda, Barınma, Sağlık başlıkları altında ele alınıyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Bosnalı kuruluşlar Suriye’de iki okul inşa etti
Bosnalı kuruluşlar Suriye’de iki okul inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Islamska Zajednica Bosna Hersek Rijaset ve HO Merhamet Bosna kurumları ile Suriye'de iki okulun açılışını gerçekleştirdi.
13.06.2024
İstanbul’da “Gazze Kardeşlik Şenliği” düzenlendi
İstanbul’da “Gazze Kardeşlik Şenliği” düzenlendi
İHH İnsani Yardım Vakfı İstanbul Yetim Birimi tarafından, İstanbul’da ikamet eden yetim çocukların katıldığı karne şenliği programı düzenlendi. “Gazze Kardeşlik Şenliği” ismi verilen program, Fatih Mimar Sinan Stadı’nda gerçekleştirildi.
10.06.2024
İdlib’teki fizik tedavi merkezi ile yaralar sarılıyor
İdlib’teki fizik tedavi merkezi ile yaralar sarılıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye'nin Sarmada ilçesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile kaza, saldırı veya sinir sistemi bozuklukları nedeniyle nörolojik hastalık geçiren sivillere uzman desteği sunuluyor.
09.06.2024