İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Madaya ve Zabadani'den gelen aileleri İHH karşıladı
İHH İnsani Yardım Vakfı Ekipleri, Madaya ve Zabadani'den gelen aileleri acil ihtiyaç paketleriyle karşıladı.
Suriye 17.04.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'de muhalifler ile Beşşar Esed rejimi arasında varılan anlaşma kapsamında Madaya ve Zabadani'den 61 otobüsle gelen 2 bin 520 kişiyi acil yardım malzemeleri ile karşıladı.

İlk etapta ailelerin bir kısmı, İdlib merkezinde İHH tarafından kurulan geçici barınma merkezlerine yerleştirildi.

fotograflar-1.jpg

İHH, 2 gün boyunca sıfır bölgesinde bekledi

İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek, mevcut durumun başladığı ilk andan itibaren Suriye'de insani yardım çalışmalarına İHH olarak devam ettiklerini belirtti. Bu kapsamda Madaya ve Zabadani'den tahliye edilenlerin yardımına da koştuğunu belirten Yemelek, "İdlib merkezde Madaya ve Zabadani'den gelen aileleri karşıladık. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bu takas anlaşmasını çok yakından takip ettik. Ekiplerimiz 2 gün boyunca Halep'in sıfır noktasında Raşidin bölgesinde Madaya ve Zabadani'den gelecek insanları karşılamak üzere hazır bekledi" dedi.

Erhan Yemelek, taraflar arasında oluşan bazı anlaşmazlıklar ve bir araca yerleştirilen patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu takasın bir süre durduğunu hatırlatarak, "İlerleyen saatlerde devam eden görüşmeler neticesinde takas yeniden başladı. Madaya ve Zabadani'den gelen aileleri Halep'in sıfır noktasında Raşidin bölgesinden aldık. Aileler için İdlib merkezde çadır kurulumunun dışında, gıda kolisi, battaniye, içme suyu gibi çeşitli ihtiyaç malzemeleri dağıttık." diye konuştu.

fotograflar-3.jpg

İHH, yıllardır Suriye’de

İHH İnsani Yardım Vakfı, olaylar başladığı günden beri Suriye’de yürüttüğü insani yardım ve insani diplomasi faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda İHH, son olarak Humus şehrinden tahliye edilen bin 354 kişiyi karşılamıştı.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

fotograflar-4.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023