İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Güngören Temsilciliği hizmete açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın İstanbul'daki 3. temsilciliği Güngören'de hizmete açıldı.
Türkiye 05.12.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın İstanbul'daki 3. temsilciliği Güngören'de hizmete açıldı.

Güngören Temsilcilik binasında düzenlenen açılışa, Güngören Kaymakamı Zafer Orhan, Güngören İlçe Müftüsü Yunus Bıçakcı, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile birlikte çok sayıda gönüllü ve yardımsever katıldı.

Yıldırım: “İyilik yürüyüşümüz temsilciliklerle devam edecek”
Açılışta konuşan Yıldırım, üçüncü temsilciliğimizi Güngören'de açtıklarını, "Temsilcilik açışları ile 1992'de başlayan iyilik yürüyüşümüz devam edecek"
dedi.

İHH olarak dünyada 50 bin yetime baktıklarını belirten Yıldırım, dünya yetim sayısının ise 400 milyon civarında olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Kayıtlara göre 1998-2007 yılları arasında bir milyon çocuğun organlarının satıldığını anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Müslümanız, sorumluluk sahibiyiz, bu çocuklardan sorumluyuz. Müslümanız, yeryüzünün halifesiyiz, bir dakika bile boş vaktimiz yok. Bir ilçede bir yetimin gözyaşı varsa bundan herkes sorumludur. İhaleler alabilir, lüks konutlarda oturabilirsiniz. Bir yetimin gönlünde ve duasında olmak daha evladır. Tüm yetim ve ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürecek, kalbine gireceğiz." 
 
Mültecilere kiraların yükseltilmesine tepki
Yıldırım, Suriyeli mültecilere fahiş fiyatlarla ev kiralandığına dikkat çekerek, "Suriyelilere Ensar olmalıyız. Kümes gibi yerler fahiş fiyatlarla kiraya veriliyor. Böyle Ensarlık olmaz" dedi.
 

“Türkiye, İsrail ile asla barışmayacak”
Kuranların yere atılıp, Mescid-i Aksa'nın yıkılmaya çalışıldığını söyleyen Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz, Aksa'nın koruyucularıyız. Ribatta, nöbetteyiz. Cumhurbaşkanımıza rağmen bazı bürokratlar İsrail'le anlaşma yapıyor. Hepsi deşifre olacak. Türkiye İsrail ile asla barışmayacak. Biz Mescid-i Aksa'nın da mazlumların da savunucularıyız."

Konuşmaların ardından İHH Güngören Temsilciliği, yapılan dualarla hizmete açıldı.
 

Temsilciliklerin devamı gelecek
Daha önce Sultanbeyli ve Bayrampaşa'daki temsilciliklerinin resmi açılışlarını gerçekleştiren İHH, önümüzdeki günlerde de Üsküdar, Eyüp ve Arnavutköy'deki temsilcilikleri törenle açacak.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022