İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Pakistan’da yaralar sarılıyor
Geçtiğimiz ay İstanbul’dan Pakistan’a uğurlanan Defne yük gemisinin taşıdığı insani yardım malzemeleri karayoluyla doğudaki Muzaffergah kentinde bulunan İHH lojistik merkezine taşındı.
Pakistan 12.02.2011

Başkent İslamabad'da basın toplantısı düzenleyen İHH Pakistan Temsilcisi Mehmet Kara, Türkiye'nin 81 ilinden toplanarak Pakistan'a gönderilen yardım malzemesinin yerli Hubeyb Vakfı ile işbirliği yapılarak dağıtılmaya başladığını söyledi. 
Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Babür Hızlan ve Pakistan parlamentosundan bazı senatörlerin de katıldığı basın toplantısında konuşan Kara, geçen yıl Gazze'ye yardım götürürken İsrail tarafından saldırıya uğrayan ve alıkonulan Defne Y gemisinin şimdi de Pakistanlıların yardımına gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. 
Gemide gıda, ilaç, çadır, battaniye, kırtasiye, su arıtma sistemi, tekstil ve inşaat malzemelerinin olduğunu söyleyen Kara, bunların sellerden en fazla etkilenen Sind, Pencap ve Hayber Paktunva eyaletlerinde dağıtılacağını bildirdi.

Toplantıda konuşan Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Babür Hızlan ise, ‘‘Türkiye halkı devamlı olarak Pakistanlı kardeşlerine destek olmuştur ve olmaya da devam etmektedir. Pakistan ve Türkiye iki Müslüman kardeş ülkedir. Son olarak bu gemi ile gelen yardımlar da sel felaketinden Pakistan halkına dağıtılacaktır” dedi.

Khubaib Foundation’ın başkanı Nadeem Ahmad Khan da İHH tarafından kargo uçağı ve 28 vagonlu yardım treni ile gönderilen yardım malzemelerinin sorunsuz bir şekilde dağıtıldığını söyledi. Nadeem Ahmad Khan, Defne gemisi ile gelen yardım malzemelerinin de dağıtımına başladıklarını belirtti.

Temmuz ve ağustos aylarındaki sel felaketinden sonra Pakistan'a gelen ilk Türk yardım kuruluşları arasında yer alan İHH, 200'e yakın personelle sel bölgelerinde sıcak yemek, sağlık hizmeti, geçici prefabrike konutlar, kamu binaları tamiri ve cami inşaatı gibi faaliyetlerde bulunuyor. Selzedeler için bu güne kadar 350 kalıcı konut inşa eden İHH, yıl sonuna kadar 1000 kalıcı konutu tamamlayıp sel mağduru ailelere teslim etmeyi planlıyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de iç savaşın yıkıcı etkileri nedeniyle uzuvlarını kaybeden savaş mağduru engellilere yönelik insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vakıf, yürütülen son projeyle Suriye’nin Şam, Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde zor şartlarda yaşayan toplam 228 engelli bireye elektrikli tekerlekli sandalye ulaştırdı.
27.05.2026