İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH heyeti Somali’de incelemelerde bulundu
İHH İnsani Yardım Vakfı, Temmuz 2011'den bu yana büyük bir insani krizin yaşandığı Somali’deki çalışmalarına aralık vermeden devam ediyor. Bölgeye giden İHH heyeti, Somali’nin çeşitli bölgelerinde inc
Somali 06.02.2012

BM bölgede insani krizin sona erdiğini ilan etse de Somali’ye incelemelerde bulunmak için giden İHH heyeti, bölgede açlık ve yoksulluğun hala devam ettiğini gözlemledi. Heyetimiz, başkent Mogadişu’da dahi insanların günlük temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını bildirdi. İHH krizin patlak verdiği günden buyana acil yardım çalışmalarıyla birlikte, Somali halkının kalkınmasına yönelik projelerine devam ediyor. 

Heyetimiz, bölgedeki incelemelerinin ardından önce Somali Milli Eğitim Bakanı ve Kültür Bakanıyla fikir alışverişinde bulunduktan sonra Somali Türkiye Büyükelçisi Kani Torun ile bir araya geldi.  İHH heyetini makamında kabul eden Torun, Somali’deki STK’ların yoğun çalışmasından dolayı gittiği her yerde alkışlarla karşılandığını söyledi. Türkiye'nin,  yardım kuruluşları aracılığıyla tüm Somali’nin kalbini kazandığını ifade eden Büyükelçi, “Diğer yabancı diplomatlar dışarıya çelik yelekle çıkıyor. Biz böyle bir kaygı taşımıyoruz çünkü Somali halkının dostluğunu kazandık. Somali’de temennimiz barışın sağlanmasıdır. Çünkü bu bölgeye barış gelmeden ekonomi düzelmez.” dedi.

Son olarak, vakfımız Somali’de yetimler için de büyük bir yetimhane kompleksinin yapımına başladı. 200 çocuğun yatılı olarak kalabileceği komplekste toplam 1.200 çocuk eğitim alabilecek. Kompleks 1,3 milyon dolara mal olacak.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024