İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH, Humanitarian Networks and Partnerships Weeks 2024‘e katıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Uluslararası İlişkiler ve Afet Yönetimi Departmanları temsilcileriyle, 6-10 Mayıs tarihlerinde OCHA tarafından organize edilen İnsani Ağlar ve Ortaklıklar Haftası Etkinliği’ne (Humanitarian Networks and Partnerships Weeks) katıldı.
13.05.2024

İsviçre’nin Cenevre şehrinde düzenlenen etkinlik; bilgi paylaşım ağı oluşturulması, insani yardım operasyon kapasitelerinin geliştirilmesi, kurumlar arası koordinasyonun artırılması, yenilikçi çözümler üretilmesi ve iş birlikleri oluşturulması konusunda önemli bir platform olma özelliği taşıyor.

Bu yılki etkinlikte, "Türkiye'nin Kahramanmaraş Depremlerinden Alınan Dersler" başlıklı bir oturum da düzenlendi. 2023 yılı Şubat ayında Türkiye'nin Güneydoğu bölgesini ve Suriye'yi etkileyen yıkıcı depremlerden elde edilen deneyimler tartışıldı. Oturumda, Sphere standartlarının afet durumlarında nasıl uygulanabileceği üzerine odaklanıldı. Sphere, Türk Kızılayı ve İHH temsilcileri, oturumda konuşmacı olarak yer aldı ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

4.jpg

İHH’nın çalışmaları hakkında bilgi paylaşıldı

Oturumda konuşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Talha Keskin, İHH'nın deprem sırasında ve sonrasında yaptığı ve devam eden çalışmaları hakkında bilgi verdi. Süreç boyunca AFAD koordinasyonu ve uluslararası kuruluşlarla yapılan iş birliklerini aktardı. Ayrıca, insani yardım standartlarının önemini vurguladı. Keskin, depremden önce farklı kuruluşların personellerine Sphere Standartları konusunda eğitim verildiğini ve İHH ekibinin de bu konuda eğitim aldığını belirtti.

3.jpg

Etkinliğe, pek çok ülkeden sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, özel sektör temsilcileri, BM kuruluşları ve üye devletlerin temsilcileri katıldı.

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
Sudanlı yetkililer Türkiye STK’larına ülkedeki son durumu anlattı
Sudanlı yetkililer Türkiye STK’larına ülkedeki son durumu anlattı
Sudan Geçici Egemenlik Konseyi Başkanı Danışmanı Amgad Fareid Eltayeb Idris ve beraberindeki heyet, Sudan'daki güncel insani durumu ve bölgedeki yardım çalışmalarını istişare etmek üzere sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya geldi. İHH Genel Merkezi'nde düzenlenen programa çok sayıda STK temsilcisi katıldı.
27.07.2026
Bangsamoro Lideri Hacı Murad İbrahim İstanbul'da gazetecilerle buluştu
Bangsamoro Lideri Hacı Murad İbrahim İstanbul'da gazetecilerle buluştu
İHH İnsani Yardım Vakfı ve İletişim Platformu tarafından İstanbul'da düzenlenen kahvaltı programında, Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MILF) Lideri ve Bangsamoro Özerk Bölgesi Kurucu Başbakanı Hacı Murad İbrahim, medya mensuplarıyla bir araya geldi.
25.07.2026
İHH 16. Körfez Araştırma Toplantısına katıldı
İHH 16. Körfez Araştırma Toplantısına katıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 21–23 Temmuz 2026 tarihlerinde Cambridge Üniversitesinde gerçekleştirilen 16. Körfez Araştırma Toplantısına katıldı.
24.07.2026