İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH iftar tırı Kahramanmaraş’ta 2 bin kişi ağırladı
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın "Ramazan'ın her bir günü farklı bir ilde iftar" temasıyla başlattığı iftar organizasyonu kapsamında, Kahramanmaraş Ulu Camii önünde 2 bin kişiye iftar verildi. İftar açan kişilerin büyük bölümünü Suriyeli vatandaşlar oluşturuyordu.
Türkiye 11.07.2013

İlgili Haber: İftar Tırı güzergahı

İftar organizasyonuna Gaziantep’ten başlayan gezici aşevi tırı, ikinci durağı Kahramanmaraş'ta Ulu Cami önündeki meydanda vatandaşları iftarda buluşturdu. Mavi Marmara Derneği Başkanı ve İHH Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, İHH'nın Ramazan coşkusunu tüm dünya ile paylaştığını,Türkiye de dahil olmak üzere 81 ülkede faaliyet gösterdiklerini belirtti. Ramazan ayı etkinlikleri için de aylar öncesinden yoğun bir çalışma başlattıklarını söyleyerek konuşmasına devam eden Yılmaz: 

“Ekiplerimiz, dünyanın çeşitli bölgelerinde kumanya dağıtımı, iftar organizasyonları, zekat-sadaka bağışı ve sağlık yardımı gibi bir dizi yardım faaliyetini gerçekleştiriyor. Kriz ve doğal afet bölgelerinde aşevi çalışmaları, yetimlerin desteklenmesi, çadır kent yardımı, gezici aşevi, günlük sıcak yemek dağıtımı ve yoksullukla mücadele eden bölgelerde ise gıda yardımlarının yanı sıra kalıcı yardımlar kapsamında iş-meslek edindirmeye yönelik çalışmalar da yapılıyor. İftar etkinliği kapsamında Kahramanmaraş’ta yetimlerimiz, Suriyeli kardeşlerimiz ve vatandaşlarımızla buluştuk. Aracımızın gidemediği yere gönüllülerimiz gidiyor ve aynı uygulamayı gittikleri yerde devam ettiriyor. Bu vesileyle Ramazan'ın bereketine vatandaşlarımızı yapacağı yardımlarla ortak olmaya davet ediyorum" dedi. İHH Kahramanmaraş Temsilcisi Süleyman Erayman ise manevi değeri yüksek bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

İHH Kahramanmaraş Temsilciliğinin ev sahipliğinde gerçekleşen iftarın ardından gezici aşevi, 26 günlük programının 3. durağı olan Adıyaman'a gitmek için hareket etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024