İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Tsunami'den bir yıl sonra yeniden Japonya'da
Japonya'da sivil toplum kuruluşları ve üniversiteleri ziyaret ettik.
Japonya 20.03.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı heyeti bir yıl önce yaşanan deprem ve ardından gelen tsunaminin birinci yıldönümünde Japonya'da sivil toplum kuruluşları ve üniversitelere ziyaretlerde bulundu.

2011 Mart ayında Japonya'da büyük bir afet yaşanırken çok sayıda insan hayatını kaybedip onlarcası yaralanırken, oldukça ciddi bir yıkım yaşanmıştı. Halen kayıp olarak kayıtlı çok sayıda insan bulunuyor. İHH afetin yaşandığı günün ardından hemen yola çıkmış, acil yardım ekibiyle depremden bir gün sonra bölgeye ulaşmıştı. Afetzedelere yardımlar ulaştırılmıştı.

İHH Genel Başkan yardımcısı Ümit Sönmez, Yönetim Kurulu üyesi Av.Gülden Sönmez ve Yurtdışı Kurumsal İşbirliği geliştirme sorumlusu Nalan Dal yaptıkları Japonya ziyaretinde Japan Islamic Trust, Peace Winds Japan, Kyoto Islamic Center, Kyoto Üniversitesi, Doshisha Üniversitesinde toplantı ve görüşmeler gerçekleştirdiler.

Ayrıca Müslümanların görev yaptığı sivil toplum örgütleriyle ilgili araştırma yapan Nigata Üniversitesi profesörlerinden Prof. Noriko Oyamada ile de çalışmaları üzerine bir toplantı yapan yetkililerimiz İHH’nın yaptığı bölgesel ve küresel çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Japan Islamic Trust organizasyonu direktörü M.Arifin Akira Nagai ekibimizi çok sıcak karşıladı. Organizasyonun mescidi olan Otsuka mescidinde bir toplantı organize edilerek bölgedeki Müslümanlara ve isteyen ilgililere İHH ve çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Peace Winds Japan yetkilileri Mari Poorman ve Mayako Ushida özellikle Japonyada yaşanan afetten sonra yaptığımız ve Somali için gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.

Özellikle çok iyi Türkçesi ile bizi şaşırtan Doshisha üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Masanori Naito ülkemize, bölgemize ve dini inançlara olan ilgisi, yakın takibiyle şaşkınlığımızı bir kat daha arttırdı.

Kyoto'da ziyaret ettiğimiz Profesör Kosugi Yasushi de ilgiyle İHH hakkında yaptığımız tanıtımın ardından kendi çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kendisinin görev alanı Asya ve Afrika özelinde Müslümanların yaşadığı bölgeler olunca onun çalışmaları da bize ilginç geldi.

Tüm görüşmelerde üzerinde mutabık kalınan ortak sonuç, Türkiye ve Japonya halklarının daha yakınlaşması ve insanlık için ortak projelere imza atması oldu.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022