İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH, Birleşmiş Milletler Sivil Toplum Konferansı’na katıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Kenya’nın başkenti Nairobi’de düzenlenen Birleşmiş Milletler Sivil Toplum Konferansı’na katıldı.
Kenya 11.05.2024

İki gün süren konferans, BM Küresel İletişim Departmanı öncülüğünde Kenya’nın başkenti Nairobi’deki BM Ofisi’nde gerçekleşti.

Konferansta; iklim değişikliği, insan hakları, sürdürülebilir kalkınma ve barış gibi çeşitli konularda oturumlar gerçekleşti. Etkinlikte, çok sayıda ülkeden sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hükümet yetkilileri, BM yetkilileri, aktivistler, akademi ve medya temsilcileri bir araya geldi. Konferansa, İHH İnsani Yardım Vakfı Uluslararası İlişkiler Departmanı’ndan temsilciler de katıldı.

kenya-1.jpg

Konferansın ana konularından biri de, Eylül ayında BM tarafından gerçekleştirilmesi planlanan Geleceğin Zirvesi Programı oldu. Sivil toplum temsilcilerinin programla ilgili önerileri dinlendi.

Konferansta, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de bir konuşma yaptı. Guterres konuşmasında, Gazze’de acil ateşkes çağrısında bulundu.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Bangsamoro Lideri Hacı Murad İbrahim İstanbul'da gazetecilerle buluştu
Bangsamoro Lideri Hacı Murad İbrahim İstanbul'da gazetecilerle buluştu
İHH İnsani Yardım Vakfı ve İletişim Platformu tarafından İstanbul'da düzenlenen kahvaltı programında, Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MILF) Lideri ve Bangsamoro Özerk Bölgesi Kurucu Başbakanı Hacı Murad İbrahim, medya mensuplarıyla bir araya geldi.
25.07.2026
İHH 16. Körfez Araştırma Toplantısına katıldı
İHH 16. Körfez Araştırma Toplantısına katıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 21–23 Temmuz 2026 tarihlerinde Cambridge Üniversitesinde gerçekleştirilen 16. Körfez Araştırma Toplantısına katıldı.
24.07.2026
İHH’nın Suriye’deki terzilik atölyesinde 32 kadın istihdam ediliyor
İHH’nın Suriye’deki terzilik atölyesinde 32 kadın istihdam ediliyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 2024 yılında Suriye’nin Azez kentinde açtığı terzilik atölyesi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İç savaşta eşleri vefat eden 32 kadının istihdam edildiği atölyede üretilen elbiseler, vakfın İyilik Mağazaları aracılığıyla Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. İHH, terzilik atölyesinde üretilen ürünler ve Türkiye’den gelen ayni bağışlarla beraber Suriye’de yıllık 2 milyon kişiye elbise dağıtımında bulunuyor.
23.07.2026