İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Irak’taki mültecilere yardıma gidiyor
İHH ekipleri Salı günü Irak’a giderek Kerkük ve Dahok’ta saldırılar nedeniyle mülteci durumuna düşen Arap, Kürt, Türkmen ve Ezidilere yardım ulaştıracak.
Irak 13.08.2014

Ramazan ayında bölgeye 20 TIR’lık insani yardım konvoyu ve gözlemci heyeti gönderen İHH İnsani Yardım Vakfı Irak’ta yardım çalışmalarını sürdürüyor. 19 Ağustos Salı günü Irak’a gidecek olan İHH ekipleri saldırılar nedeniyle mülteci durumuna düşen Arap, Kürt, Türkmen ve Ezidi halka ihtiyaç malzemeleri ulaştıracak.

Irak’ta son olarak saldırılar nedeniyle Mahmur ve Güver ilçelerinde yaşayan halk Şengal dağlarına sığınmıştı. Yaşanan çatışmaların ardından peşmergenin Mahmur ve Güver’i ele geçirmesiyle güvenlik koridoru oluşturulmuş, çoğunluğu Ezidilerden oluşan halk buradan geçirilerek Dahok’a yerleştirilmişti.

DAĞITIM YAPILIP AŞEVİ KURULACAK

İHH ekipleri Şengal, Telafer ve Musul’dan gelerek Dahok’ta güvenli bölgeye yerleştirilen mültecilere 120 bin dolar değerinde gıda, yatak, battaniye ve kilim dağıtımı yapacak.

Duhok’ta ayrıca aşevi de kuracak olan İHH, bir ay boyunca hizmet verecek olan aşevi ile her gün bin kişiye kahvaltı ve sıcak yemek sağlayacak.

KÜRT VE TÜRKMEN BÖLGELERİNE YARDIM

IŞİD’in Musul’u işgal etmesiyle başlayan kriz Kürt ve Türkmen bölgelerini olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. İlk günden itibaren Irak’a yardımlarını sürdüren İHH, saldırılardan kaçarak Kerkük’te mülteci durumuna düşen Türkmenlere de bin adet gıda kumanyası ulaştıracak.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Çad’a göç eden Sudanlılara insani yardım
İHH’dan Çad’a göç eden Sudanlılara insani yardım
Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmalar 15 Nisan'dan bu yana devam ediyor. 550 kişinin hayatını kaybettiği, 5 bine yakın kişinin ise yaralandığı iç savaş sürecinde 700 binden fazla Sudanlı ise farklı noktalara göç etti. Ülkede sivillere yönelik acil yardım çalışmalarında bulunan İHH, bu kapsamda son olarak sınır ülkesi Çad’a göç eden Sudanlılara sıcak yemek ve gıda kumanyası dağıttı.
10.05.2023
İHH Sudan’daki iç çatışmaların ardından yardım çalışmalarına başladı
İHH Sudan’daki iç çatışmaların ardından yardım çalışmalarına başladı
Sudan'da, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında 15 Nisan'dan beri devam eden çatışmalar sonucunda tahmini verilere göre 500'e yakın kişi hayatını kaybetti. 4 bin kişi yaralandı ve yüz binlerce kişi de farklı noktalara göç etmek zorunda kaldı. İHH, yaşanan çatışmaların ardından ülkede acil yardım çalışmaları başlattı.
28.04.2023
İHH 5 bin 943 kişiyle yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH 5 bin 943 kişiyle yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı deprem bölgelerinde 5 bin 943 arama kurtarma görevlisi ve yardım gönüllüsü ile çalışmalarına devam ediyor. İHH Arama Kurtarma Ekipleri vefat etmiş ve yaralı olarak 3 bin 28 kişiyi enkazdan çıkarırken, acil yardım gönüllüleri de gıda, barınma ve giyecek gibi birçok alanda yüzbinlerce kişiye destek ulaştırdı.
21.02.2023