İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Van'daki çalışmalarına aralıksız devam ediyor
Van'dan başka illere giden 2405 depremzede aileye gıda kumanyası dağıtıldı. İHH İnsani Yardım Vakfı, Van depreminin ardından başlattığı yardım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Depremin yaşandığı
Türkiye 02.03.2012

Geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde Van’da meydana gelen 7,2 lik yıkıcı depremin etkileri halen devam ediyor. Depremin gerçekleşmesinden sadece birkaç saat sonra bölgede yardım çalışmalarına başlayan İHH İnsani Yardım Vakfı faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. 

İHH ekipleri bir yandan depremin vurduğu Van’da çalışmalarını yürütürken diğer yandan da yaşanan depremin ardından yaşadıkları ili terk ederek başka illere taşınan depremzedelere destek oluyor.

Yaşanan depremin hemen ardından depremden en çok etkilenen bölge olan Erciş’e gelen ve tam kapasite ile sıcak yemek dağıtımına başlayan gezici aşevimiz, 9 kasım tarihli ikinci depremin ardından Van merkeze geçerek burada hizmet vermeye başladı. Gezici aşevimizde o günden beri aralıksız olarak günlük 5000 kişiye sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Aşevimizde bu güne kadar yaklaşık 700 bin kişilik yemek dağıtımı gerçekleştirildi.

Deprem sonrası yaşanan ciddi barınma sıkıntısı ile hem ticari durgunluk hem de artan işsizliğin meydana getirdiği alım gücündeki azalma sonucu oluşan yemek ve gıda ihtiyacı göz önüne alındığında aşevimiz şehirde büyük bir eksikliği kapatmaktadır. Aşevimiz halen Merkez İskele caddesi üzerinde faaliyet göstererek ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek imkanı sunuyor.

Van’da yapılan çalışmaların dışında deprem sonrası diğer illere göç etmek zorunda kalan depremzede ailelere de yardımlar devam ediyor. İHH ekipleri son olarak Sakarya, Ankara, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Elazığ, Diyarbakır, Batman, Siirt, Tatvan, Muş ve Ağrı’ya taşınan 2405 aileye kumanya dağıtımı yaptı.

VAN yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

[video-110]

[video-109]

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024