İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Kırım’ı Kurban’da yalnız bırakmadı
Kırım’da Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen faaliyetler devam ederken, Kırımlı Tatarlara, İHH İnsani Yardım Vakfı yardımlarını devam ettiriyor.
Kırım 26.09.2015

Kırım’da Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen faaliyetlerdevam ederken, Kırımlı Tatarlara, İHH yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda bölgeye giderek çalışmalarına başlayan İHH ekibi, Türk halkının bağışladığı kurbanları, Kırım'ın başkenti Simferopol'da keserek, etleri 3 bin 200 aileye dağıttı.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Simferopol'de 41, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 10 olmak üzere 51 büyükbaş hayvan kestiklerini belirterek, "Hayırsever Türkiyehalkının bağışlarını mazlum Tatar halkına ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Kurban etlerini ulaştırdıkları ailelerin mutluluğunu gözlerinden okuduklarını kaydeden Atalay, "Her büyükbaş hayvan 7 hisseden oluşuyor. 51 büyükbaş hayvan kestik. Toplamda 3 bin 200 aileye kurban eti dağıtmış olduk. Bu tür yardımlar, toplumların etkileşimi için aracıdır. Bizler, Türkiye halkının emanetini teslim etmenin mutluluğunu yaşadık" diye konuştu. Atalay, kurban faaliyetleri çerçevesinde Kırım Diyanet İşleri'yle güçlü bir iletişim oluşturduklarını, cami, mescit, Kur'an kursları ihtiyaçlarını tespit edip, ellerinden gelen yardımları ulaştırdıklarını anlatarak, "Kırım bizim yakın ilgi alanımızda. Burada yaşayan Tatarların pek çok noktada ihtiyaçları var. Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasıyla birlikteTürkiye ile Tatar kardeşlerimizinsosyal, kültürel ve ticaret ilişkileri çok büyük sekteye uğradı. Burada sivil toplum örgütlerimizeçok büyük iş düşüyor. Burasıyla ilişkilerimizi kesmemeliyiz. Tatar kardeşlerimizin maddi manevi ihtiyaçları olduğunu unutmayalım" ifadelerini kullandı.

Kurban etlerinin dağıtıldığı Akmescit, Karasu Pazar, Sak, Gezlev, Bahçesaray, Eski Kırım ve Canköy'de yaşayan insanlar, Türkiye'den gelen yardımlar için teşekkür etti. Barın köyünde İHH ekibini karşılarında gören vatandaşların duygusal anlar yaşadığı gözlendi. 

76 yaşındaki Ebubekir Arslan, "Yardımlar sembolik. Türkiye'den selamların gelmesi bile bizim için büyük önem taşıyor. Burayı hatırlayan her Müslüman Türkiye vatandaşına teşekkürlerimizi gönderiyor ve onlara bol bol dua ediyoruz" dedi. Aynı köyde oturan Fatma Karamayer isimli yaşlı kadın da gözyaşlarına hakim olamayarak, "Türkiye'nin büyük iyiliğini gördük. Gençlerimiz orada okuyarak ana dillerini öğrendiler. Yapılanlarıunutmamız mümkün değil" deyip, hayırsever Türk halkına dua etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024