İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Küba’da toplu iftar verdi
Vakfımız son yıllarda önem verdiği Küba’yı bu sene de Ramazan ayında unutmadı.
GüneyAmerika, Küba 23.08.2011

Vakfımız son yıllarda önem verdiği Küba’yı bu sene de Ramazan ayında unutmadı. Ramazan vesilesi ile yola düşen ekiplerimiz Küba’da az sayıda da olsa İslam’ı temsil etmeye çalışan kardeşlerimizle buluştu. Başkent Havana ve 250 km. uzaklıktaki Matansa’da yaşayan 130 Kübalı Müslüman aileye Ramazan kumanyası dağıtımı yapıldı.

Vakfımız bu yıl Küba’da toplu bir iftar düzenleyerek toplumun farklı kesimlerinden insanları biraraya getirdi. İslam dininin son zamanlarda hızla yayılmaya başladığı Küba’da toplu iftar veren vakfımızın bu davetine farklı inanıştan insanlar da iştirak etti. Özellikle İslam’a ilgi duyan ve bilgi almak isteyen kişilerin katıldığı iftar programında Müslümanlar toplu iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Türkiye’deki kardeşlerine selam gönderen Müslümanların Küba’da sıkıntı çektiği konuların başında ise kaynak kitaplarının olmaması gelmekte. İslam’ı İspanyolca üzerinden öğrenen Kübalılar bu konuda vakfımız İHH’dan yardım ve eğitim isterken Türkiye’deki hayırseverlerin çabalarına da hayran kaldıklarını dile getirdiler.

DEPREM MAĞDURU HAİTİ’DE YÜZLER İHH İLE GÜLDÜ

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2010 yılında 300 bin kişinin ölümü ile yerle bir olan depremzede Haiti’yi bu Ramazan da unutmadı. Merkez üstü Haiti’nin başkenti Port Au Prince olan 35 saniye uzunluğundaki 7 şiddetli deprem ülkeyi büyük bir sefalete sürüklerken çok sayıda insan evsiz barksız çok sayıda çocuk da yetim kalmıştı.

Depremin ilk günlerinden bu yana Haiti’ye yardım eden vakfımız Ramazan’ın başladığı ilk günlerde ekiplerini yine bölgeye gönderdi. Bölgedeki Müslümanların dertlerini dinleyen İHH ekibi İHH’nın bölgede desteklediği 4 yetimhanenin de ihtiyaçlarını giderdi. Misyonerlerin yoğun faaliyet gösterdiği ülkede yetimhanelerde çok sayıda çocuk bakıma muhtaç bulunuyor.

Haiti’nin merkezinde yer alan beş cami cemaatinin Ramazan’daki gıda ihtiyacını karşılayan vakfımız 465 aileye ulaşırken dört yetimhanede kalan 144 çocuğunda aylık gıda ihtiyacının yanında kıyafet ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı.


 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024