İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH kurban çalışmasını tamamladı
İHH İnsani Yardım Vakfı 120 ülke ve bölgede kurban kesimlerini ve dağıtımlarını başarılı bir şekilde tamamladı. İHH 35 bin 800 hisse kurbanı ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Kurban çalışmasıyla 1 milyon 250 bin insana ulaştı.
03.12.2009

İHH İnsani Yardım Vakfı 120 ülke ve bölgede kurban kesimlerini ve dağıtımlarını başarılı bir şekilde tamamladı. İHH, 6300’ü yurt içi,  29 bin 400’ü yurt dışı olmak üzere toplam 35 bin 700 hisse kurbanı ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Kurban çalışmasıyla 1 milyon 250 bin insana ulaştı.

Ağırlıklı  olarak Filistin, Irak, Lübnan, Ürdün, Pakistan, Afganistan, Patani, Moro, Darfur ve Somali gibi kriz ve savaş bölgelerinde kurban çalışması yapıldı. İHH ekipleri, Müslümanların azınlıkta olduğu Nepal, Srilanka, Surinam, Vietnam, Küba, Haiti ve Kamboçya ülkelerine de gitti.

Asya’nın fakir ve kalabalık ülkelerinden olan Bangladeş’te Arakanlı mültecilerin yaşadığı kamplarda kurban kesimi yapıldı. 150 yetime bayramlık elbise hediye edildi.

İran’da ise Tahran, Qudüs, Belucistan, Zahidan, Serevan, İranşehir ve Çabahar şehirlerinde toplam 252 adet hisse kesilerek ihtiyaç sahibi bin 800 aileye dağıtıldı. İran’da ayrıca bazı medrese, cami ve yetimhanelere maddi destek verildi.



Nepal’deki Müslümanlarla bayramlaşıldı


İHH ekipleri, 2 milyon Müslüman’ın yaşadığı Nepal’de, 50 büyük baş ve 50 küçük baş olmak üzere 400 hisse kurban keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Rajbiraj şehrindeki kurban kesimi ve dağıtımına Nepal Müslümanları büyük ilgi gösterdi.

İHH, Nepal’deki Müslümanların kendi dillerinde Kur’an-ı Kerim melallerine kavuşmaları için başlatılan projeye maddi destek vererek çalışmanın tamamlanmasını sağlamıştı.

Pakistan’daki mülteciler unutulmadı

Pakistan’da ise ağırlıklı  olarak mültecilerin bulunduğu bölgelerde kurban kesimi yapıldı.  Rawalpindi, Haripur, Rara, Keşmir, Muzaffarad ve Skardu bölgesinde toplam 2 bin 100 hisse kurban kesilerek dağıtıldı. Çatışma bölgesi Svat’tan kaçmak zorunda kalan mültecilere de kurban eti dağıtıldı. Peşaver’deki Afgan muhacirlere dağıtım yapıldı.

Afganistan’da ise 96 büyük baş kurban kesilerek fakir ve mülteci ailelere dağıtıldı.

İHH ekipleri Lübnan’daki mülteci kamplarında üç kuşaktır muhacir hayatı yaşayan Filistinliler için 60 büyük baş hayvan kesti. Kurban etleri Nehrül Barid, Beddavi, Şatilla, Burc El Berecine, Katermaya, Ayn El Hilva ve Meie Meie kamplarındaki  mülteci ailelere dağıtıldı. Ayrıca 80 yetime bayramlık elbise ve oyuncak dağıtıldı.

Afrika’da yoğun kurban çalışması


Afrika’da yoğun bir kurban çalışma yapıldı. Nijer, Somali, Mali, Gine, Sudan, Etiyopya, Çad, Burkina Faso, Tanzanya, Güney Afrika, Burundi, Cibuti, Kongo Cumhuriyeti, Bostvana, Lesoto, Mozambik, Swaziland, Zimbabve, Zambiya, Gambiya, Gana, Kamerun, Kenya, Komor Adaları, Madagaskar, Malavi, Moritanya, Morişuz, Nijerya, Raunda, Senegal, Sierre Leone, Togo ve Uganda’da kurbanlar kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Srilanka’da Müslümanlarla bayramlaşıldı

 Güney Asya’nın fakir ülkesi Srilanka’daki Müslümanlara da gidildi. 20 milyonluk Srilanka nüfusunun yüzde 8’ini Müslümanlar oluşturuyor. İHH ekipleri, Srilanka’da 53 büyük baş kurban keserek yoksul Müslümanlara dağıttı. Dağıtımlardan Tsunami depremi ve savaş mağdurları da faydalandı.



Balkanlar’da bayram sevinci


İHH ekipleri Balkanlara da gitti. Bosna, Makedonya, Arnavutluk, Sancak, Kosova’da kurban çalışması yapıldı. Bosna’da 130 hisse kurban kesildi. Başkent Sarayevo, Gorajde ve Srebrenitsa’da 1000 şehit ailesine dağıtım yapıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024