İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Libya'daki göçmen ve sığınmacılara yardım eli
İHH İnsani Yardım Vakfı iç çatışmaların devam ettiği Libya’nın Bingazi ve Derne kentlerinden kaçan sığınmacılarla Avrupa ülkelerine gitmek için tehlikeli yolculuğa çıkan kaçak göçmenlere, yardım kolileri dağıttı.
Afrika, Libya 23.10.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı iç çatışmaların devam ettiği Libya’nın Bingazi ve Derne kentlerinden kaçan sığınmacılarla Avrupa ülkelerine gitmek için tehlikeli yolculuğa çıkan kaçak göçmenlere, yardım kolileri dağıttı.

İHH, iç çatışmaların devam ettiği Libya’ya insani yardım ulaştırmayı sürdürüyor. Türk halkının bağışlarını bölgeye ulaştıran İHH, Bingazi ve Derne’den kaçan sığınmacılarla, Avrupa ülkelerine gitmek için tehlikeli yolculuğa çıkan kaçak göçmenlere, yardım kolileri dağıttı.

Libya’da iç çatışmalar nedeniyle özellikle Bingazi'den birçok ailen sığınmacı konumuna düştü. Çatışmalar sebebiyle evlerini terk ederek sığınmacı durumuna düşen çok sayıda insan var. İHH, en geç iki ayda bir Libya'ya gidiyor. Son olarak ülkeye giden İHH ekibi, çatışmaların sürdüğü batı ve güneybatı illerinden kaçıp şehir içinde kiraladıkları evlerde kalanlarla kamplarda yaşam mücadelesi veren insanlara, hayırsever Türkiye halkının yardımlarını teslim etti.

İçlerinde yağ, salça, bakliyat, temizlik malzemeleri, çocuk bezi, bebek maması, süt ve süt tozu gibi gıda ve temizlik malzemelerinin bulunduğu koliler bin 700 aileye dağıtıldı.

Bölgeye giden İHH ekibinde yer alan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sarıkurt, Libya'nın iç savaşın yanı sıra çok ciddi bir kaçak göçmen sorunuyla karşılaştığını belirterek, ülkelerindeki sıkıntılar nedeniyle kaçanları göçmenleri de unutmadıklarını dile getirdi.

"Ciddi meselelerimizden biri de göçmen sorunu"

Trablus’taki kaçak toplama ve nakletme merkezindeki göçmenlere yardım ulaştıran İHH ve hayırsever Türkiye halkına teşekkür eden polis müdürü Ali Süveydi de "Göçmenlerin dramı yürek yakıyor. Ciddi meselelerimizden biri de göçmen sorunudur. Libyalı yöneticiler, bir taraftan iç sorunlarla uğraşırken diğer taraftansa ölüm yolculuğuna çıkan göçmen meselesiyle uğraşıyor. Göçmenler, mafya ve insan tacirlerinin tuzaklarına düşüyor. Biz onları engellemesek çoğu Akdeniz’de boğulacak" değerlendirmesinde bulundu.

Libya’da göçmenlerin tutulduğu birçok kamp olduğunu ve burada kalanların ciddi sorunları bulunduğunu ifade eden polis müdürü Süveydi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gana, Gambiya, Fas, Nijer ve Nijerya'dan binlerce insan Libya üzerinde Avrupa'ya kaçmaya çalışıyor. Kimi zaman bunları kurtarmak için mafya ve insan tacirleriyle ciddi çatışmalara gidiyoruz. Batılı uluslararası yardım kuruluşları, BM ve Avrupa ülkeleri, ciddi bir şekilde göçmen konusuyla ilgilenmiyor. Libya'nın göçmenler için çok yardıma ihtiyacı var. Yardım ulaştıran Türkiye halkına teşekkür ediyoruz."

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024