İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH, Londra'da düzenlenen uluslararası "İnsani Finans Zirvesi"ne katıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, İngiltere'nin başkenti Londra'da ilki düzenlenen uluslararası İnsani Finans Zirvesi'ne katıldı.
20.02.2025

İHH İnsani Yardım Vakfı, İngiltere'nin başkenti Londra'da ilki düzenlenen ve insani yardım finansmanına yönelik modellerin ele alındığı uluslararası İnsani Finans Zirvesi'nde (Humanitarian Finance Summit) stant açtı.

İnsani yardım alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, farklı ülkelerden hükümet yetkilileri, yatırımcılar ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla ilk "İnsani Finans Zirvesi" düzenlendi.

2025_subat_drmsa1.jpg

"AidEx" ve "Humanitarian Finance Forum" tarafından düzenlenen zirvede, uzun vadeli sürdürülebilir finansman çözümleri oluşturulmasının önemi vurgulandı.

Zirveye, Türkiye'den İHH İnsani Yardım Vakfı da katılarak stant açtı ve insani yardım alanındaki tecrübelerini aktardı.

2025_subat_xzi.jpg

İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın, yaptığı açıklamada, krizlerin, afetlerin ve savaşların giderek arttığını belirterek, "Geleneksel yardım ve hibe modelleri yetersiz kalıyor. İnsani Finans Zirvesi, bu süreçte yeni finansal ve yenilikçi modellerin ortaya çıkmasını amaçlıyor." dedi.

Aydın, zirvede kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşlarının insani finans modellerini ve yeni yaklaşımları ele aldığını dile getirerek, "Biz de İHH olarak bu zirveye hem katılımcı hem de fuarcı olarak katıldık. Standımız burada. İngiltere başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden insani finans alanında uzmanların yer aldığı önemli bir etkinlik." diye konuştu.

thumbs_b_c_33d888c47bc46e95ba07f2eeaa892ddf.jpg

İHH'nin zirvede Türkiye'yi de temsil ettiğini vurgulayan Aydın, "Savaşların, afetlerin, krizlerin günden güne büyüdüğü dünyada finans krizlerinin çözümü için daha yenilikçi modeller nasıl üretilebilir, kamu ve özel sektörle birlikte daha etkili yaklaşımlar nasıl geliştirilebilir, bunları tartışıyoruz." ifadesini kullandı.

Son yıllarda özellikle Gazze ve Sudan gibi bölgelerde yaşanan insani krizlere dikkati çeken Aydın, milyonlarca insanın evlerinden edildiğini vurgulayarak, "Bu zirvede, finansal sürdürülebilir yaklaşımlarla bu sıkıntıyı çeken insanlara nasıl daha iyi çözümler üretilebileceğine odaklanıyoruz." dedi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Öğrencilerden 42 ülkedeki 11 bin 608 yetime destek
Öğrencilerden 42 ülkedeki 11 bin 608 yetime destek
İHH’nın İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi ile 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde 42 ülkedeki 11 bin 608 yetim çocuğa destek olundu. Projeye katılan okul sayısı önceki yıl 2 bin 218 iken bu yıl 4 bin 508’e yükseldi.
Yetim
10.07.2025
Balat Medya ve Sinema Akademisinden 93 Öğrenci Mezun Oldu
Balat Medya ve Sinema Akademisinden 93 Öğrenci Mezun Oldu
Gençlerin medya ve sinema alanlarında donanımlı bireyler olarak yetişmesini hedefleyen Balat Medya ve Sinema Akademisi, 2024/2025 eğitim dönemini başarıyla tamamladı. Farklı disiplinlerden gençleri bir araya getiren akademide bu yıl toplam 93 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.
İstanbul
04.07.2025
İHH ve DIGNITÉ International, "İnsani Yardım için Dijital Çözümler" Projesi’ni Tamamladı
İHH ve DIGNITÉ International, "İnsani Yardım için Dijital Çözümler" Projesi’ni Tamamladı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Fransız partner kurumu DIGNITÉ International’ın Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Erasmus+ "İnsani Yardım için Dijital Çözümler" Projesi tamamlandı.
03.07.2025