İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH Malezya’da Uluslararası İnsani Yardım Konferansı’na katıldı
İHH Uluslararası İlişkiler Departmanı, Kuala Lumpur’da düzenlenen Mercy Malaysia Uluslararası İnsani Yardım Konferansı’na katıldı.
01.06.2024

Malezya’nın en büyük yardım kurumlarından biri olan Mercy Malaysia tarafından her 5 yılda bir organize edilen etkinlik, “Humanitarian Development Nexus: Building Resilience, Transforming Lives” temasıyla düzenlendi. Malezya Teknoloji Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte; forum, seminer ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

495678595369.jpg

Çok sayıda ülkeden katılımcılar yer aldı

Siyasetçileri, akademisyenleri, tıp çalışanlarını ve insani yardım alanında çalışma yapan profesyonelleri bir araya getiren konferansa Malezya hükümeti milletvekilleri ve sivil temsilcileri başta olmak üzere, Filipinler, Somali, Bangladeş, Japonya, İngiltere gibi dünyanın birçok yerinden sivil toplum kuruluşu çalışanı da katılım sağladı. İHH İnsani Yardım Vakfı, 2019 yılında düzenlenen konferansta olduğu gibi bu etkinlikte de hazır bulundu. Vakıf temsilcileri, oturumları aktif katılım sağlayarak programa katkı sundu.

495696408927.jpg

İHH’nın insani yardım alanına dair yaklaşımları aktarıldı

İHH Uluslararası Partnerlikler Koordinatörü Hatice Kübra Koçak “Forced Migration” (Zorunlu Göç) başlıklı atölye etkinliğinde “Government and NGO Collaboration: Turkish Experience” (Hükümet ve STK İşbirliği: Türkiye Deneyimi) isimli sunumunu gerçekleştirdi. “Mental Health Support and Psychosocial Support” (Ruh Sağlığı Desteği ve Psikososyal Destek) atölyesinde ise Koçak, “IHH Experience in Mental Health” (Ruh Sağlığı Alanında İHH Deneyimi) başlıklı konuşma yaptı.

Koçak, insani yardım alanının gelecekte karşılaşması beklenen zorluklar ve çözüm yollarına odaklanan Grand Forum (Büyük Forum) etkinliğinde ise, İHH’nın konuya dair yaklaşımlarını paylaştı.

Etkinlikte, çok sayıda ülkeden katılımcılar insani yardım alanına ilişkin görüş alışverişinde bulunma imkânı buldu.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Bangladeş'teki Sevgi Yetimhanesi tadilat sonrası yeniden açıldı
Bangladeş'teki Sevgi Yetimhanesi tadilat sonrası yeniden açıldı
İHH'nın Bangladeş'te 2009 yılında açtığı Sevgi Yetimhanesi yapılan tadilat ve yenileme çalışmalarının ardından yeniden açıldı.
17.07.2026
“İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi” kapsamında desteklenen yetim sayısı yüzde 58 arttı
“İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi” kapsamında desteklenen yetim sayısı yüzde 58 arttı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Bir-Sen iş birliğiyle yürütülen “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesinin 2025-2026 eğitim öğretim dönemi tamamlandı. Dönem boyunca süren çalışmalar neticesinde, destek verilen yetim sayısında yüzde 58 artış kaydedildi.
06.07.2026
İHH Ankara Binası’nda Moro Barış Süreci ile ilgili program gerçekleşti
İHH Ankara Binası’nda Moro Barış Süreci ile ilgili program gerçekleşti
Birleşik Bangsamoro Adalet Partisi (UBJP) Genel Başkanı ve Bangsamoro Özerk Bölgesi Kurucu Başbakanı Hacı Murad İbrahim, Ankara programı kapsamında İHH Ankara Binası’nda düzenlenen programa katıldı.
05.07.2026