İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH neden hedef gösteriliyor?
İran merkezli yarı resmi Fars Haber Ajansı Tahran mahreçli İngilizce servis ettiği haberinde İHH’yı tekrar hedefe koyarak, bir kez daha İHH ve bazı yöneticilerini dezenformasyonla hedef gösterdi.
Suriye 18.08.2013

Fars Haber Ajansı kaynağını açıklamadığı bir haber servis ederek daha önce Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak Suriye’ye ağır silah gönderdiğini iddia ettiği İHH ve yönetim kurulu üyesi Osman Atalay’ı bu kez Arnavutluk’tan Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile Suriye’ye savaşçı göndermekle suçladı.

Daha önce yalan ve yönlendirme haber yapan ajansın haberleri hakkında hukuk mercilerine başvuru yapılmış, ihtarnameler gönderilmiş ve tekzip edilerek yalanlanmış olmasına rağmen bu kez de özellikle İngilizce servis yapılarak yeni bir dezenformasyon ve yıpratma kampanyası başlatıldı.

Fars Haber Ajansı geçtiği haberinde “Türkiyeli hayır kurumu, İHH, yüzlerce Arnavut Müslüman’ı toplayarak önce Türkiye’de askeri eğitime alıyor sonra da Şam yönetimine karşı verilen silahlı mücadeleye katılmaları üzere Suriye’ye gönderiyor. Hayatı tehlike altında kalabileceği düşüncesiyle isminin saklı tutulmasını isteyen olaya şahitlik eden bir kaynak Çarşamba günü Fars Ulusal Haber Ajansı’yla yaptığı röportajında “Yardım ve hayır çalışmaları kisvesi altında faaliyet gösteren, ayrıca Türkiye Dış İşleri Bakanı Ahmet Davudoğlu ve aşırıcı Suudi Vahhabi gruplar ile tam koordinasyon içinde hareket eden İHH şimdiye kadar 769 Arnavut’u toplayarak sözde Özgür Suriye Ordusu (FSA)’ya katılmaları için Suriye’ye gönderdi” dedi.

Bilindiği üzere Mavi Marmara saldırısı sonrası İHH’ya karşı bir yıpratma ve karalama kampanyası İsrail tarafından başlatılmış, bu kampanya ile İHH’nın terör örgütü listesine dahil edilmesi amaçlanarak bu noktada bir çok yalan haber ulusal ve uluslararası medya kurumlarına servis edilmiştir.

Aynı kampanyalarla daha önce İngiltere ve İsrail’in medya uzantıları ile birlikte İHH’nın silah getirdiği iddia edilmiş, kurumumuzun hukuk mercilerindeki girişimleri ve yayın organlarına gönderdiği ihtarnameler üzerine bu haberler geri çekilmişti.

Daha önce İsrail ve İngiltere merkezli yapılan bu haberlerin aynı cümle ve vurgularla İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı’nda yer alması, üstelik haberin tamamının istihbarati bir dil ve bilgilerle oluşturulması neticesinde Fars Haber Ajansı’nın kim adına çalıştığı sorularını da beraberinde getirdi.

Son dönemlerde İHH’nın Suriye’de yürüttüğü insani yardım ve insani diplomasiden rahatsız olan kesimlerin İHH’yı özellikle El Kaide ile nitelendirmesi oldukça ilginçtir. Aynı suçlamaların insani diplomasi ile kurtarılan İranlı hacılar sonrasında aynı kurumlar tarafından dile getirilmesi de gözlerden kaçmamalıdır. İHH dünyanın her yerinde bulunan mazlumlara yardım elini uzatıyor ve uzatmaya da devam edecektir. Bu bağlamda bu suçlamaların İsrail ve İngiltere merkezlerinde yer alması bizi şaşırtmıyor. Söz konusu haberlerin aynı dil ve cümlelerle İran sitelerinde yer alması ise bizi yaralamakta ve bunun neticesi olarak Fars Haber Ajansı’nın İsrail ve İngiltere ile aynı yalan haberleri nasıl servis edebildiğini soruyoruz.

Sonuç olarak dünyanın 136 ülkesinde insani yardım faaliyetleri yürüten bu kurumun İsrail, İngiltere ve Amerika politikaları başta olmak üzere Batı politikaları ile uyuşmaması olağandır. İHH yardım çalışmaları yürütürken ne dile, ne dine ne de renge bakmakta, koşulsuz olarak tüm mazlumlara sahip çıkmaktadır.

Bu bakımdan İHH ile ilgili haber yapacak odakların mazlum ve yetimlerin haklarını koruyarak haber yapmalarına özen göstermesini diliyor, bu ağır sorumluluğu onlara bir kere daha hatırlatıyoruz.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022