İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH’dan Nepalceye Kur’an tercümesine destek!
İHH, Nepal İslam Organizasyonu (İslami Sangh Nepal) önderliğinde yürütülmekte olan Nepalce Kur’an Meali çalışmalarına destek verdi.
GüneyAsya, Nepal 15.01.2008

2 milyona yakın Müslüman’ın yaşadığı Nepal’de, bugüne kadar küçük bölümler halinde yayımlanmış Kur’an tercümeleri dışında Nepalce yayımlanmış Kur’an-ı Kerim bulunmuyordu. Nepal’in 30 milyonluk nüfusunun yüzde 80’ini Hindular oluşturuyor. Nepalcede Kur’an tercümesinin bugüne kadar yapılmamış olması İslam’ın Nepal’de yayılmasının önündeki en büyük engeli teşkil ediyordu.

Müslümanların Nepal’deki en önemli sivil toplum kuruluşu olan ve Nepal’deki tüm Müslüman kurum ve kuruluşlarının şemsiyesi konumunda bulunan İslami Sangh Nepal bünyesinde kurulu bulunan ve Müslümanların kültürel faaliyetleriyle eğitim faaliyetlerini organize eden El Hira isimli kuruluşa yapılan bağışla Kur’an tercümesinin tamamlanma süreci daha da hızlanmış olacak. Üç ay sonrasında tamamlanması planlanan Nepalce Kur’an Meali Nepal’de bir ilk olacak.

İslami Sangh Nepal Genel Başkanı Zülfikar Ali ve Genel Sekreteri Nazrul Hasan yaptıkları açıklamada; “Bu desteğinizi Nepal Müslümanları adına kabul ediyoruz. Bundan sonraki ilişkilerimizin kesintisiz sürmesi diliyoruz. Sizleri Nepal’de görmekten çok mutlu olduk.” dediler.

111 ülkede kurban faaliyeti yürüten İHH bu sene ilk kez Nepal’de bulunmuş, Türkiyeli Müslümanların kurbanlarını Nepal’de kesimini sağlamıştı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Bisiklet Bir Tebessüm Projesi” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa bisiklet hediye etti.
16.09.2025
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının organizesinde Üsküdar'da 3 gün sürecek anlamlı bir etkinlik düzenleniyor. Etkinliğin ilk gününde ilçede faaliyet gösteren 50’yi aşkın esnaf, bir günlük kazancını işgalci İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye bağışlayacak. Etkinliğin 2’nci ve 3’ncü gününde ise kurulacak hayır çarşısında elde edilecek gelirler Gazze’deki aşevlerine ulaştırılacak.
11.09.2025