İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Suriye halkı için günde 200 bin ekmek üretecek ekmek fırını kurdu
Suriye'de insani krizin başlamasından bu yana mazlum halka pek çok alanda yardımlar yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Hatay'da ekmek fırını kurdu.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 10.05.2013

Ekmek fırını; günde 20 ton unu işleyerek 200 bin adet Suriye halkının tükettiği ekmek türünden üretecek. Üretilen ekmekler; İHH Suriye ekipleri tarafından İdlib, Halep, Hama, Humus gibi ekmek üretilemeyen ve yokluklar yaşayan bölgelere ulaştırılacak.

İHH Suriye Koordinatörü Muhammet Yorgancıoğlu, Suriye´deki insani krizin boyutlarının tahammül sınırlarını aştığını belirterek "Suriye'de fırınlar vuruluyor, insanlar ekmek kuyruklarında katlediliyor. Bizim Suriye içinde de oluşturduğumuz fırınlar var ve un yardımı devam ediyor. Bunlara ek olarak burada direkt olarak ekmek üretip hem Hatay-Reyhanlı'daki hastanelere hem kamplara hem de İdlib, Halep, Hama, Humus gibi bölgelere ulaştıracağız. Fırınımız 200 bin ekmek kapasiteli. Mümkün olduğunca bu rakamı yakalayıp insanlara ekmek ulaştıracağız. Suriyeli kardeşlerimiz en azından ekmek yiyebilecekler" dedi.

Siz de bağış yaparak açlık sınırında yaşayan Suriyeli komşularınıza bir ekmek ikram edebilirsiniz.

Online bağış için tıklayın.

SURİYE yazıp 3072'e mesaj atarak 5TL bağışta bulunabilirsiniz. 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024