İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH Filipinlerde yetimhane açtı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Filipinlerin sancılı bölgesi Moro’da bir yetimhane açtı. 9 yatak odası, 2 kütüphane, 1 derslik ve 1 bilgisayar odası bulunan yetimhanede ilk etapta 50 yetim barınacak.
GüneyAsya, Moro 16.02.2010

Filipinler Hükümeti ile Moro Müslümanları arasında süren çatışmalar yıllardan beri devam ediyor. Hak ve özgürlükleri kısıtlanan Moro Müslümanları, 1970’lerde başlayan bağımsızlık mücadelelerini halen sürdürüyorlar. Bağımsızlık mücadelesinde yüz binlerce kişi hayatını kaybederken birçok kişi de göç etmek zorunda kaldı.  

Filipinlerin Moro bölgesinde halen devam eden bu çatışmalar dünyanın her yerinde olduğu gibi yine en çok çocukları etkiledi. Yaşanan çatışmalardan sonra binlerce çocuk yetim kaldı.  

İHH İnsani Yardım Vakfı yapımına 2009 yılı Haziran ayı içerisinde başlanan yetimhanen inşaatını bitirerek açılışını gerçekleştirdi. Moro’nun Mindanao adasında açılan ve Hacı Şerefoğlu ismi verilen yetimhane ile korunmasız durumda bulunan yetimlere sahip çıkıldı. 

Hacı Şerefoğlu yetimhanesi 288 metrekarelik bir alan üzerine inşa edildi. İki kat şeklinde inşa edilen yetimhanede 9 yatak odası, bir güvenlik odası, iki ufak kütüphane, bir derslik ve bir bilgisayar odası bulunuyor. 

Yetimhanede toplam 50 yetim barınabilecek. 

Moro’da özellikle Mindanao adasındaki Müslümanlar yıllardır Hıristiyan yönetime karşı özgürlük mücadelesi veriyorlar. Bu adalarda Müslüman nüfusu Hıristiyan nüfusundan daha çoktu. Ancak yönetiminin Hıristiyanları bölgeye yerleştirmesiyle bu durum değişti. Moro’daki Müslümanlar, İslami Kurtuluş Cephesi adı altında bağımsızlık mücadelesi veriyorlar. 

[video-29]


İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’den Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne onarım desteği
Türkiye’den Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne onarım desteği
İşgalci İsrail’in şiddetli saldırıları sonucu sağlık tesislerinin tamamına yakınının kullanılamaz hale geldiği Gazze’de insani yardım çalışmalarını sürdüren İHH, önemli bir projeyi hayata geçirdi. Vakıf, saldırılarda ağır hasar gören Şifa Hastanesi’nin Girişimsel Radyoloji Bölümünü kapsamlı bir onarımdan geçirerek yeniden hizmete açtı.
11.09.2026
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026