İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Ramazan boyunca Doğu Guta’da iftar verdi
Suriye'nin Şam kırsalında rejim güçlerinin kuşatması altındaki Doğu Guta bölgesinde İHH tarafından Ramazan ayı boyunca her gün 4 bin kişiye iftar verildi.
Suriye 23.06.2017

2011 yılından bu yana yüz binlerce sivilin katledildiği Suriye’de savaşa rağmen insanlar hayatlarına devam ediyorlar. Birçok ihtiyaç malzemesine ulaşmakta güçlük çeken Suriyeli mazlumlara İHH İnsani Yardım Vakfı, ilk günden bu yana gıda, barınma, sağlık ve eğitim gibi destekler veriyor.

Ramazan ayında Suriye çalışmalarına hız veren İHH, Suriye’nin birçok noktasında iftar organizasyonları düzenleyerek rejim güçleri tarafından kuşatma altında tutulan Doğu Guta bölgesinde her gün 4 bin kişiye düzenli iftar verdi.

ic-foto-1.jpg

“Doğu Guta’da kedi, köpek eti için fetva alınıyordu”

Konuyla alakalı bilgi veren İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek, yılın her günü Suriye’nin birçok noktasında insani yardım çalışmaları yaptıklarını söyledi. “Özellikle kuşatma bölgelerine insani yardım koridoru açarak yardıma muhtaç Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu gösteriyoruz” diyen Yemelek, şöyle konuştu:

“Muhasara bölgelerinde her şeye rağmen mazlumlara ulaşmak için sürdürdüğümüz insani diplomasi çalışmaları her geçen gün sonuç veriyor. Bunlardan bir tanesi de geçtiğimiz yıllarda insanların kedi, köpek eti yemek için fetva istediği Doğu Guta bölgesidir. Ramazan ayında da Doğu Guta’daki mazlumlara ulaşarak, onlara ramazan bereketini götürdük. İnsanların bir dilim ekmek dahi bulamadıkları Doğu Guta bölgesine bir nefes olmak için çeşitli yardım organizasyonları düzenledik.’’

ic-foto-2.jpg

6 bin gıda kolisi

Yemelek, Doğu Guta halkına verdikleri 4 bin kişilik iftarların yanında ayrıca 6 bin gıda kolisini de tüm zorluklara rağmen ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını ifade etti ve “Bölgeye ulaştırdığımız bu yardımlar sayesinde insanlara bir nebze olsun umut olduk’’ diye konuştu.

ic-foto-3.jpg

Yardımlar sürecek

İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin yardımlarını Suriyeli mazlumlara Ramazan sonrasında da ulaştırmaya devam edecek.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Muş’ta yetim 4 genç kıza çeyiz desteği
Muş’ta yetim 4 genç kıza çeyiz desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, her yıl düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) etkinlikleri kapsamında yurt içinde ve yurt dışında yetimlere ve ailelerine yönelik çeşitli programlar, gelir desteği amaçlayan projeler ve yardım faaliyetleri düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak, Muş İHH tarafından ekonomik imkânları kısıtlı yetim 4 genç kıza çeyiz desteği sağlandı.
12.05.2023
Deprem bölgesinde milyonlarca kişiye destek
Deprem bölgesinde milyonlarca kişiye destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, deprem bölgelerinde yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH, bugüne kadar 7 bin 341 arama kurtarma ve acil yardım görevlisi ile çalışmalarda bulundu ve depremden etkilenen milyonlarca kişiye destek oldu.
03.05.2023
İHH Somalili 38 bin 601 aileye un dağıttı
İHH Somalili 38 bin 601 aileye un dağıttı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2020 yılından bu yana kuraklığın yoğun bir şekilde devam ettiği Somali’de yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH, çalışmaları kapsamında son olarak, ülkenin 10 şehrinde 38 bin 601 aileye 75’er kilo un dağıtımında bulundu. Dağıtımlardan yaklaşık 232 bin kişi faydalandı.
26.04.2023