İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara ve Kudüs’ün özgürlüğü için yürüyoruz
30-31 Mayıs'ta İstanbul'da Mavi Marmara etkinlikleri yapacağız. İHH İnsani Yardım Vakfı, Mavi Marmara saldırılarının ikinci yıl dönümünde Taksim’de büyük bir yürüyüş gerçekleştirecek. Mavi
Filistin, Türkiye 17.05.2012

İsrail ablukası altında yaşam mücadelesi veren Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Özgürlük Filosu’na İsrail ordusunun yaptığı saldırının üzerinden iki yıl geçti. Yaşanan katliamı protesto etmek için saldırı sırasında gemide olan onlarca ülkeden yüzlerce aktivist, saldırının yıldönümünde İstanbul'da buluşacak.

30 MAYIS 2012
Haliç Tersanesi'ndeki Mavi Marmara gemimizde 18:30'da başlayacak program sabah namazının kılınmasına kadar sürecek. Sabah 11:00'da ise tüm dünyadan gelen Yetim Çocuklarımız Mavi Marmara gemimizi ziyaret edecekler ve basın karşısına çıkacaklar.

31 MAYIS 2012
19:00'da Taksim'de Mavi Marmara Kudüs Yürüyüşümüzü yapacağız. 

İHH İnsani Yardım Vakfı, Mavi Marmara'ya İsrail saldırısının 2. yıl dönümünde saldırıları protesto etmek, şehitleri unutmadığını göstermek için dev bir yürüyüş gerçekleştirecek. Saldırının yıldönümü olan 31 Mayıs’ta gerçekleştirilecek yürüyüş, “Yürüyoruz” sloganı ve "Özgür Kudüs" üst başlığıyla yapılacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Av. Bülent Yıldırım’ın konuşma yapacağı yürüyüşte; işgal altındaki Filistin gerçeğine vurgu yapılarak dünyaya İsrail'in zulüm ve işgal politikalarının sona erdirilmesi çağrısında bulunulacak.

Taksim, İstiklal Caddesi'nde yapılacak yürüyüşe on binlerce kişinin katılması bekleniyor. Yürüyüşte "Kudüs'ün Kurtuluşu İçin" ve "Son Liman Özgürlük" mesajları öne çıkacak.

Mavi Marmara'ya İsrail'in haince saldırısının protesto edileceği yürüyüşte; gemide şehit düşenlerin aileleri, gemideki aktivistler, yerli ve yabancı pek çok katılımcı da hazır bulunacak. Yürüyüş 31 Mayıs akşamı 19:00'da İstiklal Caddesi'nde yapılacak.

MAVİ MARMARA'DA NELER OLDU?

İsrail işgali ve ambargosundan dolayı her türlü temel ihtiyaç maddesinden yoksun olan Gazze halkı için acil bir yardım koridoru oluşturmak ve hukuk dışı İsrail ablukasını kırmak için iki yıl önce Mayıs ayında yola çıkan Özgürlük Filosu, uluslararası sularda korsanca bir saldırıya uğramış ve bu saldırı neticesinde 9 insani yardım gönüllüsü şehit edilirken 56 gönüllü de çeşitli yerlerinden yara almıştı.

Sivil insanların çabasıyla yola çıkan yardım filosu ve yine sivil aktivistlerin iradeleriyle ortaya konan bu onurlu yardım eylemiyle, dünya bir kez daha Filistin gerçeğiyle yüz yüze gelmişti.

Geçen iki yılda İsrail; öldürdüğü ve yaraladığı kişiler için Türkiye'nin "Tazminat öde, özür dile ve ambargoyu sona erdir" şeklindeki taleplerine olumsuz cevap verdi.

Video

[video-73]

[video-95]

[video-74]

[video-76]

[video-93]

[video-94]

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024