İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Pakistan’da selzedelere yardım dağıttı
Pakistan geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine büyük bir sel felaketine maruz kaldı. Şiddetli yağışlar sonucu 200’den fazla kişi hayatını kaybetti, yüz binlerce kişi evini terk etmek zorunda kaldı. İHH İnsa
Pakistan 17.09.2011

Geçen yıl yaşanan ve büyük kayıplara neden olan sel felaketinin ardından yaralarını sarmaya çalışan Pakistan’da şiddetli muson yağmurları ülkeyi yine sular altında bıraktı. Şiddetli yağışların yol açtığı seller yüzünden son altı haftada yüz binlerce kişi evsiz kaldı. Bölgeden gelen haberlerde 1 milyon 200 bin evin kullanılamaz hâle geldiği, 700.000 hektar ekili arazinin tahrip olduğu ve temiz su kaynaklarının zarar gördüğü bildiriliyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı sel felaketine uğrayan bölgelere yönelik acil yardım çalışması başlattı. Sel bölgesine ilk olarak temel ihtiyaç maddeleri ve tıbbi malzemeden oluşan yardımlar ulaştırıldı. İHH Acil Yardım Ekibi Pakistan’ın Sind bölgesinin Rashidabad ilinde selden etkilenen 1.000 aileye gıda, ilaç ve su gibi temel ihtiyaç maddelerinden oluşan yardımları ulaştırdı. Ayrıca Sindin Badeen ve Tando Muhammed Khan bölgelerinde pirinç, şeker, yağ, fasulye, mercimek, un ve ayakkabı dağıtımı gerçekleştirildi. Yadımlardan toplam 6.000 kişi istifade etti. Selden etkilenen Pakistan halkı uluslararası toplumun desteğini bekliyor.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024