İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Arakanlı mültecilere 180 ton pirinç yardımı
Myanmar (Burma) askeri cuntasının baskılarından kaçıp Bangladeş’e sığınarak kamplarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Arakanlı müslümanların yüzü yine İHH ile güldü. İHH ekipleri Kayseri İHH Derneği ile beraber 10 bin Arakanlı mülteci aileye yaklaşık 180 ton pirinç dağıtımı yaptı.
Arakan, Bangladeş, Myanmar 02.08.2011

Arakanlı Müslümanlar yıllardır Myanmar (Burma) askeri cuntasının büyük baskısı altında yaşıyor. Arakanlı Müslümanlar sadece dini kimliklerinden dolayı büyük zulümler görüyor, işkencelerden geçiriliyor, hapse atılıyor hatta keyfi sebeplerle öldürülüyor. Arakanlı Müslümanlar yaşadıkları topraklar üzerinde hiçbir hakka sahip değiller; vatandaş değiller bir kimlikleri yok. Arakanlı bir Müslümanın bir köyden diğerine gitmesi bile yasak. Sadece bir akrabasını ziyarete gittiği için bu yasağı delen Müslümanlar 3 yıl cezaevinde tutulabiliyor. Myanmar rejimi hiçbir sebep göstermeden Müslümanların topraklarına ve bütün eşyalarına da el koyabiliyor.

Yüzlerce yıllık vatanlarında baskılara dayanamayan Arakanlı Müslümanların bazıları evlerini terk ederek farklı topraklara sığınmak zorunda kalıyor. Arakan Müslümanlarının en yoğun olarak sığındığı ülkelerden birisi de sınır komşusu olan Bangladeş.

Bangladeş’in Cox’s Bazar bölgesinde kurulan mülteci kamplarına binlerce Arakanlı Müslüman sığınmış durumda. Ancak kamplarda yaşayan binlerce Müslüman “mülteci” statüleri olmadığı için burada da büyük sıkıntılar yaşıyor. Arakanlılar kamplarda yokluk içerisinde, yardıma muhtaç şekilde yaşıyorlar.

Dışarıdan gelecek yardımlar ile ayakta durabilen Arakanlı Müslümanlara düzenli olarak yardım götüren İHH İnsani Yardım Vakfı mübarek Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi Müslümanların yüzünü güldürdü.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kayseri İHH Derneği Bangladeş’in Cox’s Bazar şehrinde bulunan Kutup Along ve Leda mülteci kamplarında yaşayan ailelere, pirinç yardımında bulundu. Ramazan ayında ihtiyaç sahibi Müslüman kardeşlerimiz ile beraber olabilmek için bölgeye giden ekipler Kutup Along mülteci kampında yaşayan 7 bin 500 aile ile Leda mülteci kampında yaşayan 2 bin 500 aileye toplam 180 ton pirinç yardımı yaptı. Bu yardımlar ile her bir ailenin ramazan ayı ihtiyacı giderilmiş oldu.

Yetimler de unutulmadı

Bölgeye giden İHH ekipleri aylık bakımları üstlenilen yetimleri ziyaret etmeyi de unutmadı. Ekipler öncelikli olarak yapımı İHH tarafından gerçekleştirilen Darul İman yetimhanesi ile camisini ziyaret etti. Yetimlerle beraber olan ekipler ayrıca yetimhane ve caminin bulunduğu köyde yaşayan 300 kişiye gıda yardımında bulundu.

Daha sonra başka bir bölgede bulunan Hz. Hasan Hüseyin yetimhanesini gezen İHH ekipleri buradaki 50 yetime kırtasiye ve giysi dağıtımı yaparken yetimhanenin 2 aylık gıda masrafını karşıladı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024