İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH, Endonezya'da yetimlerin yüzünü güldürüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Endonezya'da 2017 Yetim Dayanışma Günleri (YDG) düzenledi.
Endonezya, GüneyAsya 22.03.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bu yıl 7’ncisini düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) kapsamında yurt içinde ve yurt dışında çeşitli organizasyonlar düzenlenmeye devam ediliyor. Bu kapsamda Endonezya – Açe’ye giden İHH ekibinin katılımıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

1.jpg

“Onları hayata hazırlıyoruz”

Ekip sorumlusu İHH İstanbul Yetim Koordinatörü Reşat Başer, geleneksel hale getirdikleri YDG'yle dünyadaki binlerce yetim çocuğa ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Etkinliklerin Mayıs ayına kadar süreceğini anlatan Başer, "Açe'deki yetimhanemizde 100'e yakın çocuk kalıyor. Onların eğlenebilmesi için bazı etkinlikler düzenledik. Buradaki çocuklarımızın barınma ve eğitim masraflarını karşılayarak onların hayata güzel bir şekilde hazırlanmalarını sağlıyoruz" dedi.

Başer, ülkede temaslarda da bulunduklarını dile getirerek bölgedeki yetimlerin ihtiyaçlarını karşılama konusunda yeni projeler geliştirmek istediklerini ifade etti.

3.jpg

36 ülkede 651 proje

YDG kapsamında dünya genelinde 36 ülkede 651 proje gerçekleştirilerek 170 bine yakın yetime ulaşılması, bu projelerden 324'ünün Türkiye'nin 60 ilinde uygulanması hedefleniyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 42 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "İyilik Soğuk Geçirmez" yardım kampanyası kapsamında Gazze, Suriye ve Sudan’a 5 tırlık yardım gönderildi.
16.02.2026
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardım çalışmaları ile Balkanlar’daki 6 ülkede ihtiyaç sahiplerine destek oldu. Çalışmalar çerçevesinde, 444 metreküp yakacak odun, 25 ton yakacak pelet, battaniye ve soba dağıtıldı.
10.02.2026