İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Endonezya'da yetimlerin yüzünü güldürüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Endonezya'da 2017 Yetim Dayanışma Günleri (YDG) düzenledi.
Endonezya, GüneyAsya 22.03.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bu yıl 7’ncisini düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) kapsamında yurt içinde ve yurt dışında çeşitli organizasyonlar düzenlenmeye devam ediliyor. Bu kapsamda Endonezya – Açe’ye giden İHH ekibinin katılımıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

1.jpg

“Onları hayata hazırlıyoruz”

Ekip sorumlusu İHH İstanbul Yetim Koordinatörü Reşat Başer, geleneksel hale getirdikleri YDG'yle dünyadaki binlerce yetim çocuğa ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Etkinliklerin Mayıs ayına kadar süreceğini anlatan Başer, "Açe'deki yetimhanemizde 100'e yakın çocuk kalıyor. Onların eğlenebilmesi için bazı etkinlikler düzenledik. Buradaki çocuklarımızın barınma ve eğitim masraflarını karşılayarak onların hayata güzel bir şekilde hazırlanmalarını sağlıyoruz" dedi.

Başer, ülkede temaslarda da bulunduklarını dile getirerek bölgedeki yetimlerin ihtiyaçlarını karşılama konusunda yeni projeler geliştirmek istediklerini ifade etti.

3.jpg

36 ülkede 651 proje

YDG kapsamında dünya genelinde 36 ülkede 651 proje gerçekleştirilerek 170 bine yakın yetime ulaşılması, bu projelerden 324'ünün Türkiye'nin 60 ilinde uygulanması hedefleniyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024