İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Suriyeli yetimlerin yüzlerini güldürdü
İHH İnsani Yardım Vakfı, mülteci kamplarında kalan Suriyeli 250 yetim çocuk için Reyhanlı’da eğlence programı düzenledi.
20.03.2014

Suriye’de 4. yılına giren savaşta Esed rejiminin sivillere yönelik saldırılarında resmi rakamlara göre 150 bin kişi hayatını kaybetti. Milyonlarca insan evlerini terk ederek farklı bölge ve ülkelere sığınmak zorunda kaldı. Suriye'nin her yerinde devam eden saldırılar yüz binlerce çocuğu ise yetim bıraktı .

Suriye'de olaylar başladığı andan itibaren yardım çalışmalara devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı da savaşın tüm kötü yanlarına maruz kalan yetimlere yönelik Reyhanlı’da faaliyetler gerçekleştiriyor.

İHH bu faaliyetler kapsamında Suriye’nin İdlip, Halep ve Hama kentlerinde sivillere yönelik saldırılarda ailelerini kaybederek Türkiye'ye sığınan 250 yetim çocuğa yönelik eğlence programı düzenledi.

Reyhanlı’daki İHH Koordine ve Lojistik Merkezi bahçesinde yapılan programda yetimler legolar yapıp, çizgi film karakterleri ile oynayarak belki de çok uzun zaman sonra ilk defa acılarını unutup mutlu bir gün geçirdi.

4 kardeşine hem annelik hem babalık yapıyor

Tüm yetimlerin hikâyesi bir birine benzese de 12 yaşındaki İdlipli Hedil'in yaşadığı acısının ise tarifi yok. Hedil'in babası rejim kuvvetleri tarafından bir sene önce tutuklanıp hapishaneye konulmuş. Günlerce süren türlü işkenceler sonucu hapishanede hayatını kaybetmiş.



Babasının hayatını kaybettiğini öğrenen Hedil, 8.5 aylık hamile olan annesi ve 4 kardeşi ile birlikte İdlip'ten apar topar Türkiye'ye sığınmış. İdlipli aile, burada yetimler için kurulan merkezde yaşamlarına devam ediyor.

Eşinin işkence görmüş cesedini gören Hedil'in annesi ise yaşadığı bu acılara dayanamayarak psikolojisi bozulmuş ve tedavi görmeye başlamış. Babasını kaybettikten sonra, annesi de rahatsızlanan Hedil, artık 4 kardeşine hem annelik hem babalık yapmak zorunda.

İHH yetim eğlence programına katılan Hedil kardeşleri ile birlikte geçici olarak kurulan oyun parkında eğlendi. Daha sonra Suriyeli yetimler programdan sonra oyuncaklar hediye edilerek uğurlandı.


İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022